Incepe vara fierbinte a examenelor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astazi, 301.877 absolventi ai clasei a VIII-a se prezinta la primul lor examen important: testele nationale. De media obtinuta la acest examen depinde in buna masura traseul educational viitor,

Astazi, 301.877 absolventi ai clasei a VIII-a se prezinta la primul lor examen important: testele nationale. De media obtinuta la acest examen depinde in buna masura traseul educational viitor, intrucat, in 9 iulie a.c. va avea loc repartizarea computerizata a elevilor in licee si scoli de arta si meserii. Pentru desfasurarea in conditii optime a examenului, MEC a organizat 1.269 centre de testare, in cele 41 de judete, si 215 centre de evaluare. 15.430 de elevi care apartin minoritatilor nationale vor sustine, in plus fata de elevii romani, testul scris la limba si literatura moderna, in 15 iunie. Astazi, la ora 9,00, prin intermediul postului Radio Romania Actualitati, se va transmite in intreaga tara numarul variantei extrase la sediul ministerului, pentru testele scrise la Limba si literatura romana. La fel se va proceda si pentru aflarea variantei extrase si pentru probele de Matematica (16 iunie), Istoria Romanilor sau Geografia Romaniei (17 iunie). Deoarece testele coincid cu ultima saptamana de scoala, programul cursurilor pentru celelalte clase va fi adaptat in asa fel incat in intervalul 8,00-11,30 sa nu se afle in scoli decat participantii la testare. Contestatiile se vor depune la centrele de evaluare (incepand cu 19 iunie - data afisarii rezultatelor), care nu se vor afla in spatiile scolare in care se organizeaza turul doi al alegerilor. Aproximativ 4.000 de jandarmi vor asigura ordinea si linistea publica in zona scolilor-centre de testare si vor asigura paza lucrarilor pe timpul transportului si paza permanenta a centrelor de evaluare (unde se vor corecta si depozita lucrarile). De protectia celor 83 de centre de testare din Bucuresti se vor ocupa aproximativ 500 de jandarmi din cadrul Brigazii Speciale "Vlad Tepes".
Corigentii din clasa a VIII-a nu vor participa la admitere in liceu
La clasele a XII-a, examenele de corigenta se vor sustine intre 16 si 18 august a.c.
Elevii corigenti de clasa a VIII-a nu mai au, in acest an, sansa sa prinda un loc la liceu. Ministerul Educatiei a stabilit ca examenele de corigenta la clasa a VIII-a sa se desfasoare intre 8 si 9 iulie, dupa incheierea testelor nationale. Intrucat in acest an se organizeaza o singura sesiune a examenului de absolvire a gimnaziului (testele nationale), elevii de-a VIII-a, promovati la corigente, se pot inscrie doar la admiterea in scoala de arte si meserii, pe locurile ramase libere, in a doua etapa de admitere. Pentru clasele terminale de liceu, examenele de corigenta sunt programate intre 16 si 18 august. Elevii claselor a XII-a si a XIII-a se pot inscrie pentru examenul de bacalaureat, sesiunea august 2004 (in data de 19 august). Elevii claselor primare, gimnaziale, liceale (altele decat cele terminale) si elevii din invatamantul profesional, postliceal si de maistri pot sustine corigentele intre 1 si 8 septembrie 2004.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite