În loc de "reforma radicală" a lui Ponta, ministrul Muncii anunţă “mica reorganizare” la proiectele europene pe resurse umane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), Mariana Câmpeanu, a declarat azi că prioritatea instituţiei este reorganizarea Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea resurselor Umane (POSDRU).

Nu este vorba însă de o reformare totală, radicală, de care vorbea premeirul Victor Ponta, cu reacreditarea Autorităţii de Management a POSDRU, ci de “o mică reorganizare”.

Ministrul Câmpeanu a anunţat activarea Axei prioritare 7 - Asistenţa tehnică, prin care se acordă sprijin pentru procesul de implementare a Programului şi utilizarea eficientă a banilor, în scopul maximizării impactului programului.

Reamintim că premierul Victor Ponta anunţa, acum câteva săptămâni, că-n câteva zile vor fi suspendaţi banii de la Comisia Europeană. Fondurile nu au fost suspendate încă.

În acest context, el se gândea şi la o soluţie de reformare radicală a POSDRU, cu reacreditarea Autorităţii, ceea ce ar f însemnat pierderea banilor pe anul ăsta şi a celor stabiliţi pe 2013.

În cazul suspendării fondurilor de către Comisia Europeană, fluxul s-ar bloca pentru aproximativ 6 luni, până la remedierea problemelor descoperite.

Până acum, fondurile pe POSDRU au fost întrerupte de câteva ori, ultima dată în februarie anul acesta. S-au reluat în martie, după bifarea problemelor de la management şi verificare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite