În fiecare săptămână, câte un copil ajunge victimă a incendiilor provocate din neglijenţa părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajatul Direcţiei Municipiului Bucureşti pentru Accize şi Operaţiuni Vamale a incendiat 25 de maşini (foto  arhivă)
Angajatul Direcţiei Municipiului Bucureşti pentru Accize şi Operaţiuni Vamale a incendiat 25 de maşini (foto arhivă)

Statistica incendiilor din gospodării arată că, în medie, un copil a fost victimă, pe săptămână, a incendiilor provocate din neglijenţa propriilor părinţi, conform datelor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi E.ON, care au lansat o campanie de prevenire a tragediilor de acest gen.

Peste 1.260 de persoane au fost victime ale incendiilor în ultimii doi ani, dintre care 152 au fost copii. De aici media de un copil pe săptămână.

Majoritatea incidentelor cărora le-au căzut victimă aceste persoane au fost provocate de improvizaţii sau de utilizarea defectuoasă a mijloacelor de încălzire şi a instalaţiilor electrice.
 
de aceea, IGSU şi E.ON au încheiat un protocol de colaborare pentru derularea, în comun, a unor campanii de informare, de prevenire şi de conştientizare asupra pericolelor la care sunt expuşi copii atunci când sunt lăsaţi singuri în casă.

Campania pentru reducerea numărului incidentelor şi implicit a victimelor se va derula în şcoli, timp de jumătate de an.

Din cele aproximativ 40 de mii de incendii produse în România, în perioada 1 ianuarie 2010 - 31 iulie 2012, 56% au avut loc în locuinţe şi gospodării, iar, din cele 1.263 de victime, 152 au fost copii.

Cauzele incendiilor sunt multiple, pornind de la manevrarea necorespunzătoare a aparatelor casnice, a celor care funcţionează pe bază de gaz sau alte tipuri de combustibil, continuând cu utilizarea unor coşuri de fum fără protecţie, neetanşate sau opturate şi care nu permit evacuara gazelor arse, până la lăsarea copiilor nesupravegheaţi în apropierea unei surse de foc deschis şi a echipamentelor electrice.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite