În ce domenii îţi poţi găsi un job în următoarea săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orele de muncă suplimentare, unul dintre motivele pentru care românii vor să îşi schimbe jobul
Orele de muncă suplimentare, unul dintre motivele pentru care românii vor să îşi schimbe jobul

Peste 11.300 de locuri de muncă sunt disponibile în perioada 14 - 20 octombrie, majoritatea fiind pentru cei cu studii medii, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Cele mai multe dintre locurile de muncă disponibile sunt în Bucureşti (963), Iaşi (758), Cluj (696), Braşov (646), Dolj (644), Timiş (465), Neamţ (405) sau Hunedoara (402). Cele mai puţine sunt în Sălaj (58), Botoşani (56), Ialomiţa (49), Mehedinţi (48), Galaţi (41), Olt (41) şi Caraş-Severin (22).

Pentru persoanele cu studii superioare sunt disponibile numai 784 locuri de muncă, cele mai multe fiind pentru ingineri şi subingineri (în industria mecanică, construcţii civile, industriale şi agricole sau de nave), dar şi pentru contabili.

Un număr de 10.571 locuri de muncă sunt disponibile pentru persoanele cu studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi.  Cele mai multe sunt pentru lucrătorii, operatorii şi muncitorii necalificaţi din industria textilă. Se mai caută muncitori necalificaţi la asamblarea, montarea pieselor, lucrători comerciali, agenţă vânzări sau de securitate.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă sau pot accesa adresa de internet http://lmv.anofm.ro/index_lmv.php  , unde pot vizualiza locurile de muncă vacante oferite în fiecare judeţ, pe meserii, precum şi persoanele de contact cărora le pot solicita informaţii suplimentare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite