„Iepuraşi de pluş“, un cadou periculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Cerbulescu, preşedintele ANPC
Constantin Cerbulescu, preşedintele ANPC

Specialiştii în protecţia consumatorului avertizează că pe piaţă există iepuraşi de pluş care pot face rău în special copiilor.

Comisia Europează trage un semnal de alarmă cu privire la „Iepuraşii de pluş" oferiţi cadou, ca produs promoţional în perioada sărbătorilor de Paşte, la achiziţionarea anumitor tipuri de parfumuri (Gabriela Sabatini, Avril Lavigne, Naomi Campbell, Replay, Puma, Mexx, Christina Aguilera, Bruno Banani).

„Deşi aceste produse au un statut de produs promoţional, ele prezintă un potenţial risc pentru securitatea consumatorilor. Părţile metalice pe care este construită forma urechii iepurasului reprezintă un risc de rănire pentru copii. De asemenea, există pericolul desprinderii, cu uşurinţă, a ochilor iepuraşului, care pot fi înghiţiţi de către copii cu riscul blocării căilor aeriene interne", se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

În cazul în care există consumatori care au achiziţionat astfel de produse, aceştia se pot adresa magazinului respectiv cu o reclamaţie şi vor fi despăgubiţi în consecinţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite