INEDIT ÎN EUROPA S-au descoperit ruinele unei clădiri mai vechi decât piramidele din Egipt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată ruinele descoperite
Aşa arată ruinele descoperite

O clădire mai veche cu 2.000 de ani decât piramidele egiptene a fost descoperită într-un cartier rezidenţial din Monmouth, Ţara Galilor. Fundaţia casei are în jur de 15 metri lungime.

Arheologii englezi au fost uimiţi de unicitatea descoperirilor pe care le-au făcut în cartierul rezidenţial Monmouth din Ţara Galilor.

Cercetătorii au explicat că fundaţia clădirii pe care au descoperit-o datează cel puţin din epoca Bronzului, dar nu este exclus să fi fost construită cu aproximativ 6.500 de ani în urmă.

Acest lucru este cu atât mai important cu cât piramidele din Egipt au o vechime de 4.500 de ani.

În urma unor analize, cercetătorii au ajuns la concluzia că vestigiile aparţin unei case folosite pentru întâlniri. Fundaţia a fost realizată din trunchiuri de copaci pe marginea unui lac colmatat demult.

„Nu ştim exact ce este. Reprezintă un mister. Nu am mai văzut aşa ceva până acum. Credem că aici a locuit o familie, iar casa a fost folosită pentru diverse întâlniri. Noi credem că a fost construită în Epoca Bronzului, însă alţi specialişti pe care i-am adus să vadă descoperirea nu scot din calcule posibilitatea să aparţină Neoliticului", a declarat arheologul Steve Clarke pentru „The Daily Mail".

Mai multe fotografii puteţi vedea aici.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite