Judeţ cu judeţ: Peste 20 de profesori din judeţul Hunedoara au obţinut nota unu la concursul de titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ: Peste 20 de profesori din judeţul Hunedoara au obţinut nota unu la concursul de titularizare
Judeţ cu judeţ: Peste 20 de profesori din judeţul Hunedoara au obţinut nota unu la concursul de titularizare

Spitalul Judeţean din Bistriţa va fi reabilitat termic în toamna acestui an. Direcţia pentru Protecţia Copilului Maramureş riscă să rămână fără fonduri începând din luna octombrie. Centrul municipiului Bârlad va fi modernizat în următorii trei ani cu o investiţie de 4,5 milioane de euro. Peste 20 de profesori din judeţul Hunedoara au obţinut nota unu la concursul de titularizare.

ALBA. Anul acesta, câştigurile salariale în judeţ sunt cu aproape 11% mai mari decât în 2008. Potrivit Direcţiei Regionale de Statistică Alba, în luna mai, câştigul salarial mediu brut a fost de 1.499 de lei.

ARAD. Câteva familii din comuna Seleuş s-au asociat pentru a accesa fonduri europene. Oamenii au nevoie de 25.000 de euro pentru a amenaja o plantaţie de tuia şi una de legume de câmp.

ARGEŞ. Mai multe echipe ale Primăriei Piteşti vor începe, săptămâna viitoare, verificări la asociaţiile de locatari. Piteştenii au datorii de aproape cinci milioane de lei către societatea de termoficare, care a fost declarată falimentară.

BACĂU. Angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au sancţionat şcolile de şoferi din Bacău cu amenzi în valoare de 41.000 de lei. În ultimele trei zile au fost aplicate 300 de amenzi, după ce inspectorii au descoperit zeci de angajaţi fără acte.

BIHOR. Copiii își încearcă talentul la olărit în cadrul Târgului Meșterilor Populari care se desfăşoară la Oradea. Peste o sută de meșteșugari din ţară și din Ungaria vor expune, până diseară, în Parcul Bălcescu din municipiu.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Spitalul Judeţean din municipiul Bistriţa va fi reabilitat termic în toamna acestui an. Lucrările, în valoare de un milion de euro, vor fi acoperite din fonduri nerambursabile.

BOTOŞANI. Dintre cei 1.739 de bebeluşi care au venit pe lume de la începutul acestui an la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie, 167 s-au născut prematur.

BRAŞOV. O sută de angajaţi ai CET Braşov vor fi disponibilizaţi începând de la 1 septembrie. Viitorii şomeri vor primi între 10 şi 14 salarii compensatorii, în funcţie de vechime.

BRĂILA. În primele şase luni ale anului, 1.500 de firme din judeţ şi-au întrerupt temporar activitatea. Alţi aproape 400 de agenţi economici au cerut dizolvarea voluntară a societăţilor.

BUZĂU. Centrul de Agrement de la Poiana Pinului găzduieşte, în perioada 20 - 22 iulie, faza naţională a concursului de sănătate şi prim-ajutor „Sanitarii pricepuţi“. La întrecere participă 47 de detaşamente de voluntari ai Crucii Roşii din toată ţara.

CARAŞ-SEVERIN. În urma verificărilor efectuate la aproximativ 700 de firme,  inspectorii de muncă au aplicat, de la începutul anului, peste 250 de amenzi, în valoare totală de 360.000 de lei. Cea mai frecventă deficienţă constatată a fost neasigurarea echipamentului individual de protecţie.

CĂLĂRAŞI. Locurile de parcare din municipiul Călăraşi ar putea fi închiriate în viitorul apropiat. Autorităţile locale pregătesc un proiect prin care acestea să fie trecute în regim de plată lunară sau anuală.

CLUJ. Avertizarea de cod galben este valabilă în tot judeţul până azi, la ora 21.00. Meteorologii anunţă instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului şi descărcări electrice.

CONSTANŢA. Autorităţile au anunţat, ieri, că în acest weekend în staţiunile de pe litoral sunt cazaţi aproape 130.000 de turişti. Unităţile de cazare sunt ocupate în proporţie de 100%.

COVASNA. Primăria Sfântu Gheorghe a decis montarea a zece aparate de taxare automată a maşinilor parcate pe domeniul public, pentru a face economii la bugetul local. Parcometrele vor trimite în şomaj şase dintre cei opt vânzători de bilete.

DÂMBOVIŢA. Numărul persoanelor care sună la Serviciul de Ambulanţă al judeţului creşte zilnic din cauza temperaturilor ridicate. În ultimele două luni, peste 370 de persoane au leşinat pe stradă.

 DOLJ. Asociaţia pentru Integrare Europeană QUIZ organizează, în această seară, a doua ediţie a proiectului „Respiră Liber!“. În clubul pentru fumători „Black and White“ din municipiul Craiova vor avea loc concursuri de bancuri, karaoke, concerte de muzică live şi o tombolă. Pe tot parcursul manifestării fumatul va fi interzis.

GALAŢI. 50 de studenţi de la Facultatea de Ecologie şi Protecţia Mediului a Universităţii „Dunărea de Jos“ Galaţi au adunat, săptămâna aceasta, gunoaiele din zona lacului de acumulare Izvoru Muntelui din judeţul Neamţ.

GIURGIU. Întreaga suprafaţă cultivată cu orz în judeţ, 15.376 de hectare, a fost recoltată. Producţia obţinută la hectar, 3.129 de kilograme, este considerată una bună.

GORJ. Primăria municipiului Târgu Jiu intenţionează să amplaseze panouri solare în dreptul Sălii Sporturilor şi la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Iniţiativa este în acest moment în stadiu de proiect.

HARGHITA. A 29-a ediţie a Festivalului de Muzică Veche debutează, azi, la  Miercurea-Ciuc. Evenimentul are loc în curtea Cetăţii Miko. Vor fi interpretate compoziţii din anii 1500 - 1600 la violă de gambă, vioară, violoncel, percuţie şi flaut drept.

HUNEDOARA. Peste 20 de profesori din judeţ au obţinut nota unu la concursul de titularizare. Aproape 20 de lucrări au fost anulate, fiindcă cei examinaţi şi-au scris numele în planul de lecţie.

IALOMIŢA. Pentru realizarea unui proiect ce prevede strategia de dezvoltare în perioada 2009 - 2013, judeţul va beneficia de o finanţare nerambursabilă de aproximativ 970.000 de lei. Contribuţia Consiliului Judeţean va fi de circa 20.000 de lei.

IAŞI. Străzile Canta şi Gării din Iaşi vor intra în lucrări de modernizare în următoarele trei săptămâni. Porţiunea din strada Canta de la Moara de Foc spre ieşirea din oraş va fi lărgită cu fonduri în valoare de 3,7 milioane de lei.

ILFOV. Claudiu Sorin Preda (32 de ani), din Bucureşti, a intrat cu maşina, vineri seară, într-un stâlp din faţa Primăriei Săftica. Accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum. În urma impactului, autoturismul a luat foc.

MARAMUREŞ.
Direcţia pentru Protecţia Copilului Maramureş riscă să rămână fără fonduri din luna octombrie. Ar fi nevoie de cinci milioane de lei pentru a asigura funcţionalitatea instituţiei până la sfârşitul anului.

MEHEDINŢI. În perioada imediat următoare, 80 de angajaţi care se apropie de pensionare de la Exploatarea Minieră Mehedinţi vor fi disponibilizaţi. 810 mineri şi-au reluat recent activitatea, după ce o lună au fost în şomaj tehnic.

MUREŞ. La Festivalul CokeLive Peninsula sunt aşteptate între 50.000 şi 60.000 de persoane. Festivalul se va desfăşura în perioada 23 - 26 iulie, iar printre trupele care vor urca pe scenă se numără şi Prodigy.

NEAMŢ. La Ştrandul Municipal din Piatra Neamţ, copiii se pot plimba, astăzi, cu poneii. Costul unei plimbări este de trei lei.

OLT. Cadrele Serviciului de Investigare a Fraudelor au depistat, în urma acţiunilor desfăşurate zilele trecute la Corabia şi Bărăşti, două autoutilitare care transportau băuturi spirtoase fără acte. Marfa a fost confiscată.

PRAHOVA. Traficul va fi blocat, până la 7 august, pe străzile Pictor Iscovescu, Metalurgiştilor şi Romană din Ploieşti. Vor fi executate lucrări de reparaţii.

SATU MARE. Echipe mixte de poliţişti sătmăreni şi maghiari efectuează, în acest weekend, controale cu efective mărite, pentru prevenirea şi combaterea indisciplinei în trafic pe drumul care leagă localităţile Petea şi Csenger, Ungaria.

SĂLAJ. În judeţ au fost finalizate 90% din dosarele de subvenţii pentru terenuri ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură. Din cauză că s-au constatat nereguli la declararea şi identificarea terenurilor, aproape 1.500 de agricultori au rămas fără banii europeni.

SIBIU. 24 de artişti de la Crispus, Fire Arts şi Amaro vor susţine, azi, de la ora 10.00, ateliere de animaţie, jonglerii şi spectacole cu şi fără foc în zona centrală a Sibiului.

SUCEAVA. În cadrul Zilelor oraşului Fălticeni, sunt programate, mâine, concerte foclorice. Pe scena din Piaţa Nada Florilor vor cânta Margareta Clipa, Laura Lavric şi Taraful „Balada“ al Casei de Cultură Fălticeni.

TELEORMAN.  Secerişul grâului s-a efectuat în judeţ pe aproximativ jumătate din suprafaţa totală de 192.000 de hectare cultivate, întârzierile fiind determinate de precipitaţiile abundente din ultima perioadă. Fenomenele meteorologice au dus la scăderea continuă a producţiei medii, care a ajuns la 2.260 de kilograme la hectar.

TIMIŞ. „Serbările berii” continuă, astăzi, în Timişoara, cu un concert special susţinut de Pasărea Colibri şi Loredana Groza. Evenimentul va avea loc de la ora 19.00, pe scena amplasată în faţa stadionului Dan Păltinişanu.

TULCEA. Echipa locală de fotbal Delta Tulcea a plecat în cantonament la Predeal pentru o săptămână. Finanţatorii echipei, Consiliul Judeţean şi Primăria, au acordat un nou mandat pentru trei ani preşedintelui Petre Marinescu, iar ca antrenor a fost confirmat Constantin Gache.

VASLUI. Centrul municipiului Bârlad va fi modernizat, în următorii trei ani, cu o investiţie de 4,5 milioane de euro de la Uniunea Europeană. Anul acesta vor fi restaurate Muzeul „Vasile Pârvan“ şi Teatrul „V.I. Popa“, iar parcul din apropierea instituţiilor va fi extins.

VÂLCEA. Astăzi şi mâine se desfăşoară, în staţiunea Băile Govora, a 40-a ediţie a manifestării „Florile Govorei”. În holurile Primăriei a fost amenajată o expoziţie de flori.

VRANCEA. Încasările Direcţiei Generale de Finanţe Publice Judeţene au crescut, în prima jumătate a anului, cu aproape 9% faţă de perioada similară a anului trecut. Firmele din judeţ au virat la buget 360 de milioane de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite