Hoţul şi-a „furat“ un glonţ în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr a fost împuşcat în cap, ieri, de un poliţist care l-a prins furând dintr-o maşină împreună cu alte patru persoane. Bărbatul a ajuns în comă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, iar medicii spun că are slabe şanse de supravieţuire.

Citiţi şi:

Noaptea pistolarilor de ocazie

Hoţul se numeşte Laurenţiu Darbu, are 24 de ani şi este din Urziceni. Cei cinci bărbaţi nu sunt la primul furt. Darbu şi banda lui au dat mai multe spargeri în Urziceni şi zonele limitrofe. Ultima lovitură au dat-o joia trecută, în Moara Vlăsiei. Atunci au reuşit să scape de poliţie. Potrivit procurorilor Parchetului General, ieri, în jurul orei 15.00, cei cinci au fost surprinşi de o patrulă de poliţie, în timp ce furau un laptop şi alte obiecte dintr-o dubiţă parcată pe DN2, în comuna ilfoveană Afumaţi.

Când i-au văzut pe agenţi, hoţi au încercat să fugă cu o maşină cu numere de Franţa. Poliţiştii au plecat în urmărire. Au tras 16 focuri de armă şi, la un moment dat, au reuşit să oprească maşina hoţilor în apropierea centrului commercial Doraly.

Localnicii spun că nu au văzut aşa ceva în viaţa lor. „Îi urmărea maşina Poliţiei pe DN 2 şi se auzeau împuşcături. Au tras spre cauciucuri şi am văzut că s-au oprit la un moment dat. Unul dintre ei, care stătea în spatele maşinii, a fost scos şi era mai mult mort. Horcăia. Ceilalţi au luat-o la fugă şi au intrat într-o casă, p-aici. Apoi nu mai ştiu ce s-a întâmplat. S-a umplut zona imediat de poliţişti şi mascaţi", ne-a spus un martor al incidentului. Patru dintre hoţi au reuşit să fugă, dar Laurenţiu Darbu a fost nimerit în ceafă şi a fost dus de urgenţă la spital. Medicii spun că bărbatul a ajuns în comă profundă şi au decis să-l opereze pe loc. „Va fi operat. Glonţul a intrat, dar nu a mai ieşit. Vom vedea care va fi starea lui după operaţie", a spus medicul Bogdan Opriţa.

Ceilalţi hoţi au dispărut

Ceilaţi patru hoţi, rude cu Laurenţiu Darbu, s-au baricadat într-o casă în care se aflau încă două persoane. În zonă au venit şi  forţele speciale, dar poliţiştii nu au putut acţiona imediat. A fost nevoie de aproape o oră  până au fost obţinute  mandatele de percheziţie. „Bărbaţii nu sunt înarmaţi. Nu se poate intra în imobil din cauză că nu avem mandat de percheziţie. Aşteptăm acum să obţinem mandatul de la Tribunalul Bucureşti", a declarat, la scurt timp după producerea incidentului, Claudia Burada, purtătoare de cuvânt a Poliţiei Ilfov.
Când au primit, în sfârşit „verde" pentru percheziţie, locuinţa a fost imediat înconjurată de echipele de intervenţie, dar anchetatorii nu i-au mai găsit pe suspecţi. Potrivit unor surse judiciare, aceştia ar fi fugit prin grădină, cel mai probabil în pădure. Rudele lui Laurenţiu Darbu au venit la Spitalul Floreasca unde au făcut un mare scandal. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a linişti spiritele.

Alţi hoţi împuşcaţi

La sfârşitul anului trecut, doi bărbaţi au fost împuşcaţi de poliţişti după ce i-au prins furând îngrăşăminte chimice dintr-un tren de marfă, la Constanţa. Unul dintre ei a murit la spital, fiind împuşcat în cap, iar celălalt a fost rănit şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Potrivit poliţiei, agenţii au folosit pistoale cu bile de cauciuc, iar un proiectil l-a nimerit în cap pe unul dintre hoţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite