Hoţii încurcă mersul trenurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trenurile au avut întârzieri de zeci de minute
Trenurile au avut întârzieri de zeci de minute

Câteva trenuri de lung parcurs au întârziat ieri cu mai mult de o oră, pentru că „persoane necunoscute" au furat diverse echipamente feroviare, în lipsa pazei ce trebuia asigurată - potrivit unui protocol uitat prin sertarele birocraţilor - de către Jandarmeria Română.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA ne-a informat că circulaţia feroviară din zona Crivina-Brazi (între Ploieşti şi Bucureşti) a fost tulburată, ieri, din cauza unei defecţiuni tehnice la instalaţia de dirijare a traficului. „Defecţiunea este produsă de persoane necunoscute care au sustras mai multe elemente (bobine, relee etc.) din componenţa instalaţiei de siguranţă a circulaţiei", precizează CFR.

Reamintim că Ministerul Transporturilor a semnat încă de astă-vară un protocol cu Ministerul Afacerilor Interne în baza căruia liniile şi echipamentele CFR vor fi păzite de Jandarmeria Română (cum era şi normal), însă din motive deocamdată necunoscute aplicarea acelui protocol întârzie.  Începând din 3 decembrie 2009, în ţările UE daunele provocate călătorilor de întârzierea trenurilor sunt despăgubite de către operatorii feroviari. România are o derogare de cinci ani de la această normă europeană. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite