Sindicaliştii cred în privatizare: Protestatarii de la Oltchim îl toarnă la DNA pe ministrul Chiţoiu pentru că nu respectă termenele impuse de FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Oltchim
Angajaţii Oltchim

Liderul Confederaţiei Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a anunţat azi că sindicaliştii de la Oltchim vor face plângeri la DNA pe numele secretarului de stat Rodin Traicu şi ministrului Daniel Chiţoiu, dacă până vineri nu se va vira măcar o parte din salariile restante şi nu este nominalizat administratorul străin.

Plângerile la DNA vor fi făcute pentru că nu au fost respectate termenele date de Guvern şi stabilite prin memorandumul cu FMI. Reamintim că privatizarea Oltchim reprezintă una dintre condiţiile pentru aprobarea de către board-ul director al FMI a celei de-a şasea evaluări a acordului cu România.

Sindicaliştii mai somează autorităţile ca până vineri să fie nominalizat administratorul străin, astfel încât să poată fi repornit combinatul.
În urmă cu câteva ore, la Oltchim a ajuns ministurl delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, care a fost primit cu juiduieli de angajaţii combinatului.

Paisprezece angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, între care şi o femeie, sunt în greva foamei, iar peste 300 de salariaţi protestează în faţa pavilionului administrativ al instituţiei, cerându-şi drepturile salariale restante, dar şi demisia lui Mihai Diculoiu de la conducerea sindicatului "Oltchim", organizaţie sindicală majoritară ca număr de membri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite