Judeţ cu judeţ: În 20 de localităţi din judeţul Harghita vor fi date în folosinţă spaţii de joacă pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuinţele de pe 113 străzi din Oradea vor fi racordate la reţeaua de apă şi canalizare a oraşului. Societatea Naţională a Lignitului Oltenia va concedia, la sfârşitul lunii, 600 de oameni. În 20 de localităţi din judeţul Harghita vor fi date în folosinţă, săptămâna aceasta, spaţii de joacă pentru copii. Scăldatul în zonele Plaja Tineretului şi Podul 4 din Călăraşi este interzis din cauza apei poluate a Dunării.

ALBA. Arhiepiscopia Romano-Catolică şi-a anunţat intenţia de a înfiinţa un muzeu. Acolo vor fi expuse obiectele descoperite cu ocazia săpăturilor arheologice realizate recent în zona Catedralei Arhiepiscopale şi a Palatului Episcopal.

ARAD. O nouă ediţie a demonstraţiilor off-road va avea loc mâine, de la ora 11.30, în parcarea de la Hala Expo Arad Internaţional. Sunt programate curse de motociclete, scutere şi ATV-uri.

ARGEŞ. Din cauza efectuării unor lucrări la staţia de pompare, în noaptea de miercuri spre joi, între orele 23.00 şi 2.00, furnizarea apei  va fi sistată pentru consumatorii din 11 blocuri din Cartierul Găvana din Piteşti.

BACĂU. Niciunul dintre elevii a trei şcoli din judeţ nu a promovat tezele cu subiect unic de la jumătatea lunii mai. La Şcoala nr. 7 Târgu Ocna au susţinut teza la limba română şase elevi şi toţi au picat. La Școala din Urechești, niciunul dintre cei 23 de elevi nu a luat notă de trecere la matematică. Cei patru elevi ai şcolii din Cociu au picat şi la matematică, şi la română.

BIHOR. Locuinţele de pe 113 străzi din Oradea vor fi racordate, în următorul an, la reţeaua de apă şi canalizare a oraşului. Valoarea proiectului este de 46,5 milioane de euro, dintre care 32,5 milioane de euro reprezintă alocaţia primită de la Ministerul Mediului.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Începând de ieri, se fac înscrieri pentru biletele de tratament pentru pensionari, aferente lunilor iulie, august şi septembrie. Casa Judeţeană de Pensii spune că biletele vor ajunge pentru toată lumea.

BOTOŞANI. Medicii epidemiologi încă nu au descoperit cauza intoxicaţiei de săptămâna trecută de la Liceul Pedagogic, când zece copii au ajuns la spital după ce au consumat apă plată dintr-un bidon de plastic.

BRAŞOV. Ladislau Vankay (foto), care a câştigat în instanţă o bucată de teren pe care este construită şoseaua de ocolire a Braşovului, a blocat, ieri, circulaţia în zonă. Este pentru a opta oară când bărbatul blochează drumul, de fiecare dată alegându-se cu dosar penal.

BRĂILA. Cetăţeanul italian Aurelio Marchisio (75 de ani), stabilit în Brăila, riscă o pedeapsă cu închisoarea între doi şi opt ani, după ce a fost prins de poliţişti cu un pistol pentru care nu deţinea acte.

BUZĂU. În Parcul Tineretului din municipiul Buzău va fi amenajată, în curând, o bază sportivă cu terenuri de tenis şi piscină. Lucrarea va fi realizată de o societate din Bucureşti, iar primăria va primi o cotă anuală de 8% din profit.

CARAŞ-SEVERIN. Dacă nu folosesc tichetele de călătorie gratuite, cei peste 1.000 de pensionari din staţiunea Băile Herculane îşi pot achiziţiona, în schimb, alimente de la economatul primăriei.

CĂLĂRAŞI. Direcţia de Sănătate Publică menţine interdicţiile în privinţa scăldatului în zonele Plaja Tineretului şi Podul 4. Apa poluată a Dunării poate provoca infecţii digestive sau ale pielii.

CLUJ. Curtea de Apel Cluj a decis ieri că firma Bechtel nu se face vinovată de moartea muncitorului Attila Forro. Acesta a fost strivit sub o macara pe 28 martie 2007.

CONSTANŢA. Un grup de elevi şi profesori de naţionalitate maghiară din Odorheiu Secuiesc se află, zilele acestea, în vizită la Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanţa. Ei se vor întâlni cu reprezentanţi ai comunităţilor turco-tătarilor şi ruşilor lipoveni din localităţile Cobadin şi Jurilovca.

COVASNA. Judeţul Covasna vrea să intre, în septembrie, în Cartea Recordurilor, cu o probă de ştafetă la înot. Vor participa 100 de oameni cu vârste cuprinse între 1 şi 100 de ani, care vor traversa pe rând bazinul de înot, începând cu cel mai mic.

DÂMBOVIŢA. Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare va fi inaugurat vineri, la ora 12.00, la Târgovişte. SMURD Dâmboviţa va funcţiona cu două ambulanţe, la Târgovişte şi Titu, şi 28 de paramedici.

DOLJ. Medicii din judeţ vor folosi, începând din această lună, ghiduri terapeutice pentru tratarea a zece boli. Printre aceste afecţiuni se află cele de inimă, cancerul şi diabetul.

GALAŢI. În cartierul Micro 13 din Galaţi a fost inaugurat luni un parc de 8.450 de metri pătraţi. Amenajarea acestuia a costat 1,1 milioane de euro, adică mai mult de 130 de euro pentru fiecare metru pătrat.

GIURGIU. Pentru efectuarea unor lucrări în reţea, astăzi, între orele 8.00 şi 14.00, se va opri alimentarea cu energie electrică în municipiul Giurgiu, pe următoarele străzi: Gorneni, Baciu, Uzunu, D. Cantemir, Mărăşeşti, Mărăşti, Şelari şi Plugari.

GORJ. Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, societatea Minprest Serv din Rovinari va disponibiliza, în iunie, 400 de angajaţi. La sfârşitul lunii, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia va concedia 600 de oameni.

HARGHITA
. Mai multe spaţii de joacă pentru copii vor fi date în folosinţă, săptămâna aceasta, în 20 de localităţi din judeţ. Primăriile vor finanţa jumătate din investiţie, cealaltă jumătate fiind asigurată din bugetul judeţean.

HUNEDOARA. Autorităţile judeţene au organizat ieri un exerciţiu de simulare cod roşu pe râul Crişul Alb. A fost evaluat modul de organizare şi funcţionare a fluxului informaţional de avertizare a populaţiei la nivelul judeţului.

IALOMIŢA. Patru aşezăminte religioase din municipiul Slobozia au primit 150.000 de lei de la bugetul local. Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” a încasat 50.000 de lei, Parohia „Sf. Dumitru” şi Parohia „Sf. Brâncoveni” câte 40.000 de lei, iar Parohia „Bora” 20.000 de lei.

IAŞI. Poliţiştii comunitari de la echipajele de intervenţie din Iaşi vor primi pistoale cu muniţie letală. Direcţia din subordinea primăriei a cumpărat zece pistoale Glock de 9 mm, în valoare de 1.800 de lei fiecare.

ILFOV. Casieriile Enel din judeţ vor fi închise în perioada 6 - 9 iunie, din cauza lucrărilor de modernizare a sistemului informatic. Abonaţii care trebuie să comunice indexul în intervalul menţionat vor utiliza sistemul Telecitire înainte sau după perioada respectivă.

MARAMUREŞ. Elevii din Baia Mare cu vârste între 6 şi 14 ani se pot înscrie la programul „Minivacanţă de vis”. Timp de o săptămână, la Şcoala de Arte şi Meserii „Spiru Haret” se vor desfăşura zece tipuri de activităţi.

MEHEDINŢI. Din cauza lucrărilor de reabilitare, furnizarea apei va fi întreruptă azi, între orele 8.00 şi 18.00, pe străzile Mihai Eminescu, Calomfirescu, Smârdan, Romulus Lepri, Splai Mihai Viteazul şi Walter Mărăcineanu din Drobeta-Turnu Severin.

MUREŞ. Cu ocazia acţiunii „Săptămâna mediului tău”, Direcţia Apelor Mureş va efectua azi acţiuni de igienizare şi salubrizare a râurilor Mureş, Târnava Mare şi Târnava Mică, a pârâului Cuşmed şi a lacurilor de acumulare Bezid şi Valea.

NEAMŢ. Începând de luni, conducătorii auto pot ajunge din nou în staţiunea Neguleşti. Drumul de acces, care era impracticabil, a fost refăcut.

OLT. Primele bucăţi din cele patru arteziene de pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Slatina au fost montate ieri. Amenajarea urbanistică, în valoare de trei milioane de euro, va fi finalizată până la 15 septembrie.

SATU MARE. Problema parcărilor pentru taximetriştii din municipiul Satu Mare este pe punctul de a fi rezolvată. Poliţia Rutieră a vizat, zilele trecute, aproape 400 de locuri noi de aşteptare.

PRAHOVA. În luna iunie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează o serie de cursuri de recalificare gratuite pentru şomerii aflaţi în baza de date a agenţiei. La Centrul de Formare Profesională, situat pe Şoseaua Vestului din Ploieşti, se vor ţine, printre altele, cursuri de confecţioner tâmplărie aluminiu, fierar betonist, tâmplar sau  frizer.

SĂLAJ. Episcopia Sălajului va premia, săptămâna aceasta, echipa de elevi care a câştigat concursul pentru realizarea unui site al episcopiei. Câştigătorii sunt trei elevi de la Colegiul Tehnic „Alexandru Papiu Ilarian” din Zalău.

SIBIU. Liceul Teologic Baptist Betania  din Sibiu va organiza „Ziua porţilor deschise“ vineri, între orele 11.00 şi 15.00. Vor avea loc lecţii deschise, comunicări ştiinţifice, un program artistic şi o expoziţie.

SUCEAVA. Biblioteca I.G. Sbierea găzduieşte mâine o masă rotundă dedicată împlinirii a 390 de ani de activitate spitalicească la Suceava. Anastasie Crimca a întemeiat la Suceava, în 1619, primul spital public din Moldova.

TELEORMAN. Din totalul celor 1.940 de salariaţi ai fabricii de rulmenţi Koyo SA din Alexandria, aproximativ 1.000 vor intra în şomaj până la sfârşitul anului.

TIMIŞ. Filarmonica „Banatul” din Timişoara continuă mâine seria de concerte neconvenţionale cu un spectacol care va avea loc în curtea societăţii „Drumuri Municipale”. Concertul, intitulat „Drumul muzicii”, va începe la ora 21.00.

TULCEA. Peste două sute de şoferi din judeţ au înfiinţat, zilele trecute, primul sindicat al taximetriştilor. Acesta urmează să le apere interesele în faţa autorităţilor locale.

VASLUI. Zece unităţi de învăţământ din judeţ vor primi, anul acesta, aproximativ 2,5 milioane de euro din fonduri europene pentru a-şi finanţa diferite proiecte.

VÂLCEA. Poliţiştii de la Serviciul Poliţiei Rutiere au aplicat, de luni până marţi, 213 sancţiuni în valoare totală de 21.500 de lei. Cele mai multe dintre acestea, 74, au fost pentru depăşirea vitezei legale.

VRANCEA. Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a verificat în perioada 25 - 31 mai peste 10.000 de jucării. Comercianţii au fost sancţionaţi cu 14 avertismente şi 10 amenzi în valoare totală de 8.530 de lei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite