Hărdău ignoră disperarea unei eleve însărcinate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

din şcoală... Îmi este foarte greu, toată lumea îşi bate joc de mine... Vă rog, domnule ministru, daţi-mi un sfat. Eu nu vreau să fiu dată afară din şcoală. Vă rog, ajutaţi-mă!"SCRIE

din şcoală... Îmi este foarte greu, toată lumea îşi bate joc de mine... Vă rog, domnule ministru, daţi-mi un sfat. Eu nu vreau să fiu dată afară din şcoală. Vă rog, ajutaţi-mă!"
SCRIE ELEVA

Aveţi nevoie de un sfat pe probleme educaţionale? Vă oferă o consultaţie online, în premieră, însuşi ministrul Mihail Hărdău, care a lansat de curând un serviciu de audienţe online, pe site-ul Ministerului Educaţiei, www.edu.ro.
Serviciul de audienţe online a fost înfiinţat pentru eventuale sugestii, reclamaţii sau chiar întrebări din partea cadrelor didactice, elevilor şi studenţilor. Dacă vreţi să-i scrieţi domnului ministru, nu trebuie decât să accesaţi site-ul MEdC, la secţiunea "Audienţe online". Trebuie să vă înregistraţi cu numele, adresa de email şi organizaţia în care lucraţi. Trebuie să precizaţi în mod clar care este subiectul discuţiei cu ministrul: o întrebare, o sugestie sau o reclamaţie.
Zis şi făcut, numai că ministrul nu răspunde mesajelor. Redacţia Adevărul i-a trimis domnului ministru un mail, în care "o elevă" cerea cu disperare ajutorul ministrului, lucru care nu l-a înduioşat deloc pe domnul ministru Hărdău. "Sunt o elevă din Bucureşti, în clasa a IX-a. Am rămas însărcinată şi diriginta mă umileşte în faţa clasei şi a colegilor, mă face în toate felurile... Îi zice toată ziua domnului director să mă dea afară din şcoală... Îmi este foarte greu, toată lumea îşi bate joc de mine... Vă rog, domnule ministru, daţi-mi un sfat. Eu nu vreau să fiu dată afară din şcoală. Vă rog, ajutaţi-mă!", scria eleva. La scurt timp după trimiterea mesajului, administratorul site-ului MEdC a avut grijă, printr-un mesaj generat automat, să dea asigurarea că mesajul a ajuns la domnul ministru, care va răspunde în cel mai scurt timp posibil: "Mesajul dumneavoastră a fost transmis ministrului educaţiei. În scurt timp, veţi primi pe adresa dumneavoastră de email un răspuns din partea D-lui Ministru, în funcţie de specificul solicitării dvs. Vă mulţumim pentru mesaj". O săptămână am aşteptat, dar nimic. Pe ministru l-a lăsat rece problema elevei umilite la şcoală. Mesajul elevei disperate figura cu numărul de înregistrare 1.611.

Ministerul are o scuză
Ministrul Mihail Hărdău, prins cu treburile de partid, a promis că ne va da un răspuns legat de audienţele online. Până la închiderea ediţiei, domnul ministru nu a mai putut fi contactat, dar şeful său de cabinet ne-a dat câteva lămuriri: "Noi verificăm zilnic e-mailurile primite, le printăm şi le distribuim direcţiilor din minister, care au competenţa de a formula un răspuns în termen de maximum 2-3 zile. Am găsit e-mailul dumneavoastră. Se redactează în acest moment un răspuns. Întârzierea a apărut din cauza numărului foarte mare de e-mailuri primite pe problematici legate de învăţământ preuniversitar".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite