50 de milioane de lei pentru vaccinului împotriva gripei H1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutului Cantacuzino va promi de la bugetul de stat 50 de miloane de lei pentru prepararea vaccinului împotriva noii gripe. Alocarea sumei a fost aprobată ieri de Executiv.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Ioan Bazac, Institutul Cantacuzino va avea posibilitatea de la 15 iulie să înceapă producerea a cinci milioane de doze de vaccin împotriva virusului (A)H1N1. Acest lucru va fi posibil în cazul în care companiile de cercetare internaţionale vor reuşi izolarea tulpinei.

Ion Bazac a mai precizat că, tot la 15 iulie, Institutul Cantacuzino va definitiva stocul de vaccin împotriva gripei sezoniere, transmite NewsIn.

"O parte din aceşti bani se vor duce către institutele şi spitalele de boli infecţioanse din ţară pentru aprovizionarea cu antiviralele necesare în tratamentul noii gripe", a explicat Ion Bazac.

Stocul de antivirale existent în România 2,3% din populaţie


"Dacă numărul cazurilor de noua gripă din ţară se va înmulţi şi vom avea nevoie de mai multe antivirale, vom avea posibilitatea să achiziţionăm stoc suplimentar", a spus ministrul de resort.

În prezent, în România au fost diagnosticate 19 persoane infectate cu virusul (A)H1N1.

Marţi a fost confirmat al 19-lea caz de infectare, la un copil care s-a întors pe 19 iunie din Canada.

În afara celui de-al 19-lea caz,  mai sunt internaţi doi dintre pacienţii diagnosticaţi, până acum, în România.

16 pacienţi infectaţi cu virusul noii gripe, externaţi


Unul dintre ei se află tot la "Matei Balş", iar celălalt este internat la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara.

Ceilalţi 16 pacienţi au fost externaţi, după ce s-a constatat că, în urma tratamentului cu antivirale, nu mai au virusul în organism.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite