Guvernul lui Boc, reclamat de magistraţi la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Magistraţilor din România va reclama Guvernul României la Bruxelles, a declarat preşedintele acestei organizaţii, Mona Pivniceru. Moitvul invocat de magistraţi îl reprezintă chiar pachetul legislativ prin care Executivul îşi va asuma răspunderea în Parlament care ar submina puterea judecătorească.

Potrivit Monei Pivniceru, prin deciziile pe care le va lua Guvernul puterea judecătorească va fi lipsită de atributul principal, şi anume cel de a judeca.

Mai citeşte şi:

Pensiile speciale ale magistraţilor şi parlamentarilor, recalculate în 30 de zile

"Vrem să îl informăm pe comisarul pe probleme de justiţie cum puterea judecătorească este lipsită de atributul substanţial - cel de a judeca. Judecătorii vor mai exercita această putere doar formal", a explicat Mona Pivniceru în cadrul unei conferinţe susţinute la a Piatra Neamţ.

Preşedinta Asociaţia Magistraţilor din România  a precizat că pe 20 iunie, atunci când este celebrată ziua în care România a ratificat Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, va fi organizată la Bucureşti o conferinţă europeană.

"În cadrul conferinţei vrem să demonstrăm că pe măsură ce ne integrăm în structurile europene democratice, cu aceeaşi forţă se îngrădesc drepturile, în special cele care ţin de profesia de magistrat", a afirmat Mona Pivniceru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite