Guvernul amână cu un an emiterea de titluri de plată pentru imobile naţionalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiscul scoate la vânzare imobile la preț de ofertă. Foto: arhivă
Fiscul scoate la vânzare imobile la preț de ofertă. Foto: arhivă

Guvernul va prelungi cu încă un an, până la 15 mai 2013, perioada în care este suspendată emiterea titlurilor de plată aferente despăgubirilor pentru imobile naţionalizate, motivând că reluarea procedurii de acordare a acestor titluri necesită circa 1,5 miliarde lei, ceea ce ar afecta deficitul.

Prelungirea perioadei de suspendare este prevăzută într-un proiect de ordonanţă de urgenţă. Guvernul arată că intervalul în care emiterea acestor titluri de plată a fost suspendată anterior expiră la 1 iulie 2012 şi că reluarea procedurii începând cu această dată ar conduce în 2012 la un impact suplimentar de circa 1,5 miliarde lei, care ar afecta ţinta de deficit stabilită pentru acest an, conform mediafax.

În luna martie, Guvernul Ungureanu anunţase că a decis suspendarea pentru şase luni a emiterii titlurilor de despăgubire pentru proprietăţile naţionalizate de regimul comunist. Decizia a fost argumentată atunci prin faptul că măsura este necesară pentru "consolidarea" cadrului normativ necesar aplicării legislaţiei în domeniu şi reprezintă rezultatul unui audit intern, al hotărârii CEDO de rezolvare a problemei restituirilor în maximum 18 luni, termen care expiră în luna iulie, şi al faptului că statul mai deţine puţine acţiuni la Fondul Proprietatea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite