FSLI: Guvernul are interese meschine în problema asumării răspunderii pe legile educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FSLI: Guvernul are interese meschine în problema asumării răspunderii pe legile educaţiei
FSLI: Guvernul are interese meschine în problema asumării răspunderii pe legile educaţiei

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) consideră că graba cu care guvernul vrea să îşi asume răspunderea pe pachetul de legi privind educaţia este justificată de interese meschine, politicianiste şi personale, potrivit reprezentaţilor federaţiei.

"Doar un guvern rupt de realitate poate susţine că în 2 septembrie îşi asumă răspunderea pe pachetul de legi privind educaţia şi, din 15 septembrie, data începerii cursurilor anului şcolar 2009/2010, îl implementează. Un pachet de legi cu un asemenea impact social, care influenţează soarta a generaţii întregi de copiii, nu poate fi adoptat , el trebuie să aibă consensul tuturor factorilor implicaţi – societate civilă, părinţi, elevi etc. În caz contrar, şi aceste legi vor fi supuse unor modificări succesive, pe parcursul aplicării, şi nu vor crea stabilitatea şi coerenţa de care are cu adevărat nevoie sistemul educaţional ”, consideră preşedintele FSLI, Aurel Cornea, citat de NewsIn.

Primul ministru Emil Boc a anunţat astăzi că Executivul îşi va asuma, în 2 septembrie, răspunderea în Parlament pentru Legea salarizarii unice, restructurarea agenţiilor guvernamentale, interzicerea cumului pensie-salariu şi Legile educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat astăzi, înaintea şedinţei BPN al PSD, că va prezenta "punctele tari" din proiectul Legilor educaţiei, urmând ca acestea să intre în dezbatere publică în următoarele zile.

"O să prezint principalele lui puncte tari, şi va intra în dezbatere publică. Mâine am o întâlnire cu cei cu care am lucrat în elaborarea acestui document să vedem încă o dată forma finală şi după aceea intră pe site şi întră în dezbatere publică", a declarat ministrul Educaţiei. Întrebată în cât timp estimează că va fi adoptat proiectul de Lege, Adronescu a afirmat că "e greu de spus pentru că nu sunt eu decidentul".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite