Guvernul ia în calcul scăderea salariilor magistraţilor cu 23% în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul ia în calcul scăderea salariilor magistraţilor cu 23% în 2010
Guvernul ia în calcul scăderea salariilor magistraţilor cu 23% în 2010

Salariile magistraţilor ar putea fi reduse cu 23%, iar cele ale profesorilor universitari cu 5,3%, în vreme ce salariile militarilor ar putea creşte cu 111%, potrivit ultimei forme a proiectului Legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, obţinut de NewsIn.

"Pentru magistraţi, personalul de probaţiune, personalul auxiliar de specialitate şi personalul conex din sistemul judiciar, nivelele salariale sunt reduse, în medie cu 20%, faţă de valorile actuale, astfel: magistraţi -23%, personal de probaţiune +5%, personal auxiliar de specialitate -10% şi personal conex +23%", se arată în secţiunea a 4-a din proiectul de Lege privind "impactul financiar asupra bugetului general consolidat, atât pe termen scurt, pentru anul curent, cât şi pe termen lung (pe 5 ani)", la capitolul "pentru anul 2010".

"Pentru personalul din învăţământul universitar, pe salarii, rezultă o reducere de 5,3%, care în cea mai mare parte se compensează prin sporurile nou introduse", se mai arată în proiectul de act normativ.

În schimb, salariile militarilor ar putea creşte cu aproape 111%, cele ale poliţiştilor cu 41%, iar cele ale funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor cu 30%.

"Pentru militari, poliţişti, funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, care în prezent au nivele diferite de salarizare, prin sistemul unitar propus, cu acelaşi nivel de salarizare pentru funcţii echivalente, din aplicarea acestui sistem, în condiţii comparabile, rezultă pentru militari o creştere medie a salariilor cu 111%, pentru poliţişti o creştere medie cu 41% şi pentru funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor o creştere medie cu 30%", se mai arată în document.

Funcţionarii publici din administraţiile locale ar fi şi ei avantajaţi de adoptarea noii legi, salariile acestora urmând să crească în medie cu 47%.

"Pentru funcţionari publici, creşterea medie în condiţii comparabile este de 35%. Această creştere este repartizată astfel: 15% pentru funcţiile publice de stat (aparatul ministerelor şi celorlalte instituţii şi autorităţi publice centrale), 28% pentru funcţiile publice teritoriale (servicii publice deconcentrate ale ministerelor şi altor organe de specialitate din subordinea ministerelor), 47% pentru  funcţiile publice locale", mai arată analiza privind impactul financiar asupra bugetului general consolidat pe următorii 5 ani.

Proiectul de lege mai prevede că pentru personalul din sănătate creşterea medie a salariilor în condiţii comparabile este de 24%, pentru personalul din învăţământul preuniversitar creşterea medie a salariilor în condiţii comparabile este de circa 25%, iar pentru personalul contractual din administraţia publică creşterea medie a salariilor este de circa 40%.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite