Guvernul trage cu dinţii să nu mărească lefurile dascălilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul nu va accepta nicio majorare salarială care nu are o justificare economică.  Liderii PNL au avut ieri la palatul Victoria o discuţie cu premierul pe tema ordonanţei de creştere

Guvernul nu va accepta nicio majorare salarială care nu are o justificare economică.

 Liderii PNL au avut ieri la palatul Victoria o discuţie cu premierul pe tema ordonanţei de creştere cu 50% a lefurilor profesorilor şi au mandatat Executivul să găsească soluţia juridică potrivită pentru a bloca aplicarea actului normativ.

„Decizia va fi luată de Guvern după publicarea legii în Monitorul Oficial”, a declarat vicepreşedintele Ludovic Orban, după întâlnire. El a adăugat că susţinătorii legii majorării salariilor profesorilor „au decis să-şi bată joc de ţară în prag de campanie electorală”.

„De ce să ne dăm demisia? Să-şi dea demisia parlamentarii PSD, dintre care mulţi sunt profesori universitari şi care şi-au majorat cu mâna pe sus cu 74% nişte salarii care şi aşa erau nişte salarii mari“, a subliniat ministrul liberal.

Ordonanţa de Amânare, soluţia agreată

Cei prezenţi la întâlnire au fost de acord că, în actualele condiţii, aplicarea acestei măsuri este imposibilă.

Varianta cea mai probabilă este adoptarea unei ordonanţe de urgenţă de amânare a termenului de aplicare pentru majorarea de 50%, urmând ca data până la care va fi amânată să fie decisă de Executiv.

„O propunere a fost ca Legea salarizării profesorilor să fie prorogată până în luna ianuarie, o altă propunere a fost luna martie, iar un ministru a propus chiar proprogarea până în luna iulie, când se aşteaptă adoptarea noii legi a salarizării din sectorul bugetar“, au declarat surse din PNL.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite