Groparii Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Sistemul de învăţământ nu e dispus la reformă, aşa că am nevoie de presiunea părinţilor şi a copiilor. Voi trebuie să daţi cu pumnul în masă", declara recent ministrul educaţiei,

"Sistemul de învăţământ nu e dispus la reformă, aşa că am nevoie de presiunea părinţilor şi a copiilor. Voi trebuie să daţi cu pumnul în masă", declara recent ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, la prima întâlnire cu părinţii.
şi asta nu este tot: "ministrul-accident", aşa cum este numit de Opoziţie, a stârnit valuri de nemulţumiri printre profesori, al căror creier e cam "prăfuit". "Când vorbesc de creierul prăfuit al unor profesori, asta înseamnă că el poate fi foarte bun, dar nu se schimbă. Praful nu are de-a face nimic cu calitatea, ci cu mentalitatea. Trebuie să schimbăm macazul. Eu vreau presiuni asupra şcolii, nu asupra Ministerului Educaţiei. Pe mine să mă lăsaţi în pace", spunea cu patos Hărdău. În timp ce învăţământul îşi dă duhul din cauza subfinanţării, Hărdău şi Tăriceanu se iau la trântă. După ce ministrul educaţiei l-a făcut pe premier mincinos, acesta din urmă îl trimite pe Hărdău la muncă. "Domnule ministru, am impresia că nu aţi înţeles cum e cu bugetul", i-a spus Tăriceanu lui Hărdău. "Premierul Tăriceanu zboară pe ghiulelele minciunii! - a contraatacat ministrul. În ultimele 4 luni, eu nu am primit niciun leu pentru învăţământ... Eu nu vreau să fiu şoarece de bibliotecă în minister!", declara pentru Adevărul Hărdău. Hărdău recunoaşte că e un ministru slab, dar "slab în mintea lor, a acelora care spun".
Nu doar Hărdău îi jigneşte pe profesori. Premierul României a găsit cea mai tare justificare în privinţa susţinerii declaraţiilor de avere: marii corupţi nu sunt de căutat în mediul politic, ci exact în învăţământ. "Atunci când vorbim de corupţie ar trebui să nu ne mai gândim că ea este doar apanajul mediului politic. Dacă profesorii dau meditaţii, iar veniturile nu sunt impozitate, acesta e un caz de evaziune fiscală", spunea Tăriceanu. După o grevă de aproape o lună, premierul nu a respectat acordul încheiat cu profesorii. Până acum nu s-a mişcat un deget pentru a se rezolva principala revendicare a dascălilor o lege a salarizării. Tăriceanu e considerat "arogant", deoarece nu participă la negocieri şi este indiferent la problemele din Educaţie.
Premierul Tăriceanu şi ministrul Hărdău dovedesc, prin ceea ce fac şi prin ceea ce declară, că ce scrie la capitolul "Educaţie" din programul de guvernare sunt vorbe în vânt.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite