Gripa în scădere, infecţiile respiratorii în creştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul cazurilor de gripă a scăzut faţă de săptămâna trecută cu 40%, în schimb au crescut cu 30% cele de infecţii respiratorii şi de afecţiuni compatibile cu gripa.

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii şi afecţiuni clinice compatibile cu gripa este de 115 675 în cea de-a doua săptămână de monitorizare a anului 2011, 10 – 16 octombrie, în creştere cu 32% faţă de săptămâna trecută, când au fost 87.502. În cele 115.675 de cazuri intră cele de infecţii respiratorii, pneumonii şi gripă. Informaţiile au fost date de Ministerul Sănătăţii, conform datelor raportate de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile.

Specialiştii de sănătate publică declară că uşoara creştere a numărului de infecţii respiratorii este cauzată de condiţiile meteorologice, în special de variaţiile de temperatură, dar că se înscrie în limitele evoluţiei normale pentru această perioadă.

Cazurile de gripă însă au scăzut cu 40% faţă de cele din săptămâna anterioară, de la 108 la 62. De asemenea, ponderea internărilor acestor cazuri este în scădere cu peste 3%. Până în prezent laboratorul nu a confirmat niciun caz de gripă.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite