Grevă generală de o zi în învăţământ pe 22 aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii nu vor mai primi note, începând din 22 martie
Copiii nu vor mai primi note, începând din 22 martie

Dascălii au găsit noi metode de protest: refuză să mai pună note elevilor începând de luni şi au anunţat grevă generală de o zi pe 22 aprilie.

După protestele dacălilor din Buzău care refuză să intre la ore de câteva zile deoarece nu şi.-au primit sporurile câştigate în instanţă, sindicatele din învăţământ au decis să nu mai pună nicio notă în cataloage începând de luni, 22 martie. De asemenea, sindicatele au anunţat grevă generală de o zi în învăţământ pe 22 aprilie, potrivit Realitatea TV.

Contactat de "Adevărul", preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Constantin Ciosu, a confirmat că toate cele patru mari confederaţii sindicale din învăţământ s-au întâlnit astăzi şi au decis un calendar al protestelor, care va culmina cu greva generală, dacă revendicările dascălilor nu vor fi soluţionate.

Potrivit acestuia, profesorii vor ieşi în stradă în 25 martie, iar de luni nu vor mai trece în cataloage nici note, nici calificative. Acest lucru conduce la imposibilitatea de a fi încheiată situaţia şcolară a elevilor, deşi acestora le vor fi comunicate rezultatele pe care le obţin la ore.

De asemenea, cadrele didactice nu vor participa nici la susţinerea testelor naţionale, iar în 22 aprilie, la nivelul întregii ţări va avea loc un protest naţional care presupune suspendarea activităţii în toate unităţile de învăţământ. "Noi sperăm ca măcar de data aceasta atât guvernanţii, cât şi reprezentanţii partidelor politice să ţină cont de doleanţele noaste pentru că problemele sunt multe şi grave", ne-a declarat preşedintele FEN.

Constantin Ciosu a declarat că, dacă până la 31 mai nu se vor găsi soluţii pentru problemele dascălilor, începând cu luna iunie aceştia vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite