Gradul de contractare al proiectelor europene pe resurse umane a depăşit 80%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul lunii iulie, la Autoritatea de Management pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) era contractat un procente de peste 80% din valoarea totală a fondurilor programate pentru 2007 - 2013 (4,25 de miliarde de euro, din care 3,47 miliarde euro reprezintă contribuţia UE).

Potrivit ultimei situaţii, furnizate azi de AMPOSDRU, la 31 iulie erau semnate 2.116 contracte, cu o valoare eligibilă totală de 3,458 miliarde de euro.

Ritmul de contractare s-a accelerat în ultimul an, dar decontările sunt departe de suma contractată. De la începutul programului şi până acum, AMPOSDRU a transmis către Autoritatea de Certificare şi Plată (ACP) 29 de declaraţii de cheltuieli, în valoarea de 127.003.252 de euro. Majoritatea lor, 53,86%, au fost trimise în ultimele luni, potrivit Autorităţii.

După analizarea declaraţiilor de cheltuieli, Comisia Europeană a transferat în conturile ACP aproximativ 67 de milioane de euro.

Rambursările din bugetul  UE către beneficiarii proiectelor POSDRU, în primele şapte luni ale lui 2011, a fost de circa 118,700 de milioane de euro, ceea ce reprezintă peste 75% din totalul rambursărilor făcute până acum pe acest program.

În toamnă, noi cereri de proiecte

Autoritatea anunţă că-n perioada octombrie - noiembrie va lansa probabil noi cereri de propuneri de proiecte, ca urmare a recuperării şi redistribuirii de fonduri.

AMPOSDRU analizează contractele finalizate şi pe cele critice sau cu risc mare de a nu fi implementate. După încheierea verificărilor, vor fi reziliate contractele cu întârzieri nejustificate, iar sumele vor fi redistribuite. O altă parte din banii ce vor fi puşi la bătaie la toamnă va proveni din sumele rămase neutilizate în cadrul unor proiecte finalizate deja.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite