A chiulit de la şcoală ca să se sinucidă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O altă elevă a încercat ieri să-şi pună capăt zilelor în apele Jiului, după ce doi liceeni din Târgu-Jiu s-au aruncat în apele râului cu ghiozdanele pline cu pietre, înfăşurate în jurul gâtului.

Ana-Maria Pârvu (13 ani), din comuna gorjeană Stăneşti, a venit în oraşul lui Brâncuşi decisă să-şi ia viaţa. „A lipsit de la ore şi a venit cu mine la Târgu-Jiu, cu microbuzul. Mi-a spus că a văzut la televizor cazul Ralucăi şi că vrea să facă şi ea la fel, dar nu am crezut-o. Eram în parc. A luat trei-patru doze de bere de la magazin, a băut, mi-a spus că se duce la toaletă şi nu am mai văzut-o. A scos-o din apă un băiat", a povestit Adriana Besoi (19 ani), vecină cu Ana-Maria.

Tatăl copilei a venit imediat la spital. „Eu eram la muncă, la Târgu-Cărbuneşti. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu am cuvinte. Chiar nu consumă băuturi alcoolice", a declarat Constantin Bădilescu. Fata fost salvată în ultimul moment de un trecător. „Înghiţise multă apă. Am sărit imediat după ea ca s-o salvez. Am venit la spital să văd în ce stare e", a declarat Alexandru Copotoiu (22 de ani), care era în trecere prin Parcul Central când a văzut-o pe fetiţa sinucigaşă.

Părinţi în alertă

Medicii, psihologii, profesorii şi părinţii elevilor care învaţă în şcolile din judeţul Gorj sunt în stare de alertă după ce doi adolescenţi s-au sinucis în acelaşi mod, aruncându-se în Jiu cu ghiozdanul plin cu pietre prins în jurul gâtului, pentru a fi siguri că nu mai pot ieşi la suprafaţă. „Ar fi bine ca părinţii să renunţe un pic la avertizări permanente, certuri, critici, pedepse, în relaţiile cu copiii", a declarat psihologul Maria Tomescu.

Reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală (SML) Gorj spun că se confruntă cu o serie de sinucideri. „Aş vrea să atrag atenţia părinţilor că atunci când copiii lor adolescenţi îi anunţă că vor să se sinucidă să o ia cu toată seriozitatea şi să apeleze la ajutor de specialitate, pentru că depresia poate fi tratată. Întâi se caută motivaţie, apoi mijlocul şi în ultimul rând se produce actul suicidar. Nu trebuie să ne speriem nici de psihiatrie, pentru că asta nu înseamnă că eşti nebun, pot fi ajutaţi să meargă mai departe", a declarat Claudia Beldean, directoarea SML Gorj.

Eleva eminentă a dat startul

Raluca Drăguşin, o elevă cu rezultate excelente de la Colegiul Naţional Spiru Haret din Târgu-Jiu, admisă la cinci universităţi din Anglia, a fost prima liceană găsită moartă în Jiu, la 22 mai. Ea avea un ghiozdan plin cu pietre în jurul gâtului.

Vineri, la o săptămână de la tragedie, un alt elev a fost văzut plutind pe lacul de acumulare de pe Jiu. Mihai Zahariuc avea 16 ani, învăţa la Colegiul Tehnic Ion Mincu din Târgu-Jiu şi nimeni nu înţelege de ce a recurs la acest gest. „Nu a făcut niciodată probleme. Nu ştiu ce a fost în mintea lui, dar era un elev bun, cu nivel intelectual normal. Nu era timid, nici retras", a spus Lelia Ularu, diriginta băiatului. Mihai nu a lăsat un bilet de adio.

''Ar fi bine ca părinţii să renunţe un pic la avertizări permanente, certuri, critici, pedepse, în relaţiile cu copiii.''
Maria Tomescu psiholog

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite