Google şi-a modificat logo-ul cu ocazia zilei de 1 Martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai accesat motor de căutare din lume, Google, le face o nouă surpriză românilor, modificând logo-ul pentru a celebra sărbătoarea de 1 Martie, literele care formează cuvântul fiind alcătuite dintr-un şir de mărţişor, în culorile alb şi roşu.

Mărţişorul este un simbol al primăverii şi al speranţei, iar femeile primesc, la 1 Martie, mărţişoare care le poartă noroc pe întreaga durată a lunii martie. Mărţişorul este prins într-un fir roşu şi alb, care are diferite semnificaţii. Spre exemplu, în unele zone se spune că roşul semnifică vitalitatea femeii şi albul înţelepciunea bărbatului, iar alăturarea celor două culori reprezintă împletirea inseparabilă a celor două principii. În alte zone, firul roşu-alb este legat de o legendă: un voinic s-a luptat cu un zmeu pentru a elibera Soarele, care era ţinut prizonier pe Pământ, iar voinicul şi-a vărsat sângele în zăpadă şi Soarele a urcat din nou pe cer, topind zăpada şi răsărind ghiocei.

Google şi-a făcut deja un obicei din a-şi modifica logo-ul în funcţie de evenimentele şi sărbătorile importante care au loc în România sau în întreaga lume, cel mai recent astfel de eveniment având loc la 19 februarie, cu ocazia împlinirii a 135 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite