Gemenii transplantaţi, externaţi de ziua lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gemenii Sorin şi Marian Sănducu, eroii unui transplant de rinichi efectuat acum aproape o lună la Institutul Fundeni din Capitală, au fost externaţi ieri, chiar în ziua când împlineau 43 de ani.

Pe 22 februarie, Sorin Sănducu din Bucureşti şi-a salvat fratele de la dializă, pe Marian, după ce i-a donat rinichiul drept. Operaţia a fost o premieră reuşită pentru medicii de la Clinica de Transplant Renal şi Chirurgie Urologică a Institutului Fundeni. Avantajul acestui transplant este că, fiind vorba de gemeni identici, rinichiul donat a fost primit uşor de noul său organism.

Ieri, cei doi fraţi gemeni au ieşit pe poarta spitalului veseli, foarte optimişti, mai slabi cu câte cinci kilograme fiecare şi un pic mai grizonaţi decât înaintea intervenţiei. Erau aşteptaţi de familie, pentru petrecerea de ziua lor. "Abia aştept să ies, să mă plimb, să văd lumea zâmbind. A fost o aventură, care s-a terminat cu bine", a spus Marian. El a adăugat că imediat cum va ajunge acasă va încerca o bucată de carne la grătar, până ieri o interdicţie.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite