Găştile de cartier fac ravagii în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

scandal săptămâna trecută, în parcarea din spatele unui bloc din sectorul 1, locuit în mare majoritate de bătrâni. Pe lângă faptul că ascultau muzică dată la maximum, beau bere şi dansau

scandal săptămâna trecută, în parcarea din spatele unui bloc din sectorul 1, locuit în mare majoritate de bătrâni. Pe lângă faptul că ascultau muzică dată la maximum, beau bere şi dansau pe maşini, la un moment dat au început să îşi ceară unul altuia "făină". Locatarii au auzit şi, crezând că este vorba de droguri, au chemat poliţia. Numai că poliţiştii au găsit chiar făină de grâu împrăştiată pe jos şi o grămadă de sticle goale. Tinerii susţin că au vrut doar să se distreze pe seama bătrânilor.

Concurs de mers în patru labe pe bulevard
Membrii unei găşti de cartier din sectorul 5 au făcut, acum aproximativ două săptămâni, concurs de "mers în patru labe" pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu, la ora 2.00 dimineaţa. Astfel, o grămadă de puşti au luat startul în această cursă, fără a-şi da seama că niciun şofer nu ar fi putut să-i evite, mai ales că strada era pustie şi se putea circula cu o viteză mare. Tinerii au fost doar avertizaţi, fără să fie amendaţi, aceştia promiţând că "nu vor mai face niciodată".

Găştile îşi marchează teritoriul
Membrii unei găşti din Militari se distrează pe seama angajaţilor de la Metrorex. Ei îşi exercită simţul artistic pe metrourile care ies la suprafaţă în depou. Astfel, de fiecare dată când ramele de metrou sunt reparate şi vopsite, băieţii vin şi le desenează cu graffiti. Tot în această zonă, grupurile îşi marchează teritoriul desenând pe blocuri diverse mesaje, în stilul şi culorile proprii găştii din care fac parte. Se duce un adevărat război între aceste găşti, fiecare marcându-şi teritoriul cum poate mai bine. Dacă un membru al unui grup încalcă teritoriul adversarului, cei din gaşca "lezată" vor acţiona după metoda "Zorro", desenând pereţii blocurilor sau zgâriindu-le maşinile cu însemnele specifice lor.

Elevii "de bani gata" au funcţii în găştile de cartier
Găştile sunt formate, în medie, din câte 10, până la 15 persoane. Ele sunt conduse, de obicei, de persoane cu antecedente penale. Copiii de "bani gata" ocupă "funcţii" importante în aceste grupuri. Au responsabilităţi în traficul şi consumul de droguri, în prostituţie şi pornografie juvenilă. Tot ei sunt cei şantajaţi pentru comiterea de infracţiuni. Expresii ca: "dacă nu vrei să vinzi nişte droguri, vor afla părinţii că te droghezi", "dacă nu vrei să faci sex cu X, tot vor afla părinţii că eşti prostituată", ori "pe internet nu te văd decât cei din străinătate şi cine mai vrei tu" îi "ajută" pe tineri să treacă peste aceste "prejudecăţi" şi să se implice în activitatea găştii. Copiii de bani gata oferă de fapt protecţie pentru întreaga gaşcă, pentru că oricând un părinte cu relaţii şi bani îşi va scoate odrasla din situaţii dificile. În prezent, foarte mulţi elevi intră în aceste grupuri. Cele mai multe violenţe în interiorul şcolilor se produc, conform datelor furnizate de poliţişti, în primul semestru al clasei a IX-a şi mai ales în şcolile de arte şi meserii. Poliţia vrea să introducă, din acest an, în manualele de educaţie civică, teme ca "Limitele răspunderii penale. Sancţiuni aplicate minorilor" sau "Substanţe interzise - drogurile".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite