VIDEO Furau maşini şi le înmatriculau pe şpagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul portar al echipei Dinamo şi component al echipei naţionale Cristi Munteanu, poreclit Babicu, a fost luat, ieri, cu mandat de aducere de la Constanţa, fiind acuzat de tăinuire într-un dosar privind furtul de autoturisme de lux.

Ofiţerii DGA au făcut, ieri, 44 de percheziţii în Bucureşti, Giurgiu, Constanţa şi Suceava la persoanele acuzate în această cauză, la care au contribuit şi specialişti ai Poliţiei Române şi DGIPI. În dosar sunt puse sub învinuire 37 de persoane, printre care trei angajaţi de la RAR, trei agenţi de poliţie şi un jandarm. Doi agenţi de poliţie de la Secţia 26 - Victor Padic şi Marius Petrişor  - sunt acuzaţi de divulgarea unor informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. Mai exact, ei furnizau hoţilor de maşini datele unor autoturisme similare celor furate de către aceştia. De asemenea, mai este cercetat şi Valentin Ursu, ofiţer în cadrul Serviciului Înmatriculări Auto Bucureşti.  15 autoturisme de lux, furate din străinătate

Anchetatorii cercetează modul în care au fost introduse în ţară 15 autoturisme de lux, printre care mărci precum Audi, BMW, Alfa Romeo sau Chrysler. Autoturismele au fost furate din străinătate sau au fost închiriate fără a mai fi înapoiate. Maşinile închiriate în străinătate erau aduse în România înainte de a expira termenul de închiriere. Aici, gruparea infracţională, cu ajutorul unor autorităţi, falsifica documentele de provenienţă, în vederea înmatriculării. Ulterior, autoturismele erau înmatriculate şi vândute prin intermediari. Prejudiciul cauzat până în acest moment depăşeşte 200.000 de euro.

Cercetat pentru tăinuire

Cristi Munteanu este cercetat pentru modul în care a intrat în posesia unui Nissan Pathfinder, furat din Croaţia. La 19 aprilie 2011, poliţiştii s-au sesizat cu privire la faptul că pe strada Marcel Iancu din Capitală se afla parcat autoturismul Nissan Pathfinder. Maşina era condusă de Bogdan Treveleanu, iar în urma verificărilor s-a stabilit că figura ca fiind furată, la 24 februarie 2011, din Croaţia. Trevealaenu a arătat că maşina i-a fost dată de fotbalistul Cristi Munteanu pentru a o spăla. Procurorii au dispus efectuarea unei constatări tehnicoştiinţifice pentru a stabili seria de şasiu originală aparţinând autoturismului marca Nissan Pathfinder. Astfel, s-a stabilit că seria de şasiu nu a fost modificată.

Cristi Munteanu a fost audiat iniţial în cursul lunii aprilie 2011 şi a declarat că un anume David Rotundu i-a oferit spre vânzare maşina. El a mai susţinut că nu a fost de acord să cumpere autoturismul, însă i-a dat acestuia 7.500 de euro pentru a-i procura un autoturism marca Range Rover. Munteanu a recunoscut că a folosit autoturismul şi întrucât a constatat că numerele provizorii de circulaţie au expirat a restituit maşina.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite