Funeriu, surd la strigătele din stradă, anunţă că totul este în regulă la Educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce trotoarul din faţa ministerului Educaţiei era ocupat de protestatari, ministrul Daniel Funeriu declara în faţa presei că 99,9% din elevi au participat vineri la ore şi respingea toate acuzaţiile că nu ar fi deschis dialogului cu partenerii sociali.

Dacălii au protestat astăzi în faţa ministerului Educaţiei, dar şi în ţară, reclamând salariile de mizerie pe care le primesc şi faptul că ministrul Funeriu refuză dialogul cu ei. Între timp, în minister, Daniel Funeriu declara "că toate acuzaţiile care se aduc că ministrul nu ar discuta cu partenerii sociali sunt minciuni". "Ieri am avut o discuţie de trei ore cu toţi liderii sindicali, cu studenţii, reprezentanţi ai părinţilor care au fost prezenţi la minister. Ministerul e deschis şi va discuta tot timpul cu cei care apără interesele profesorilor, elevilor şi studenţilor", a afirmat Funeriu.

Referitor la proteste, oficialul de la educaţie declară că 99,9% dintre elevi s-au aflat astăzi la ore.

"99,9% din elevi au participat la cursuri ţinute de profeosri. Am avut 4 şcoli din două judeţe în greva japoneză,  opt judete cu pichetări a prefecturilor sau sedii de partide, unde au participat şi cadre didactice,  au fost trei şcoli cu proteste spontant la Iaşi, Prahova şi Argeş unde situaţiile punctuale au fost rezolvate", a mai spus ministrul Educaţiei.

Oficialul a precizat că Legea Educaţiei va fi făcută cu profesorii şi pentru profesori

"E a doua de când se confirmă că ministrul trebuie să fie alături de profesori şi alături de interesele nelegitime Am cerut inspectoratelor şcolare să solicite în licee şi şcoli amendamente pe Legea Educaţiei Naţionale pe care Guvenrul a decis să-şi asume răpunderea.Vom prelua toate amendamentele care se înscriu în corenţa legii, care fac legea mai clară şi care se înscriu în progresul învăţământului românesc . Modernizarea învăţământului din România se va face cu profesori şi pentru profesori", a declarat ministrul.

Acesta a mai declarat vrea creşterea în grilă unitară de salarizar a tot ce înseamnă intrarea în sistemul educaţional, plafonarea salariilor celor care sunt într-un post de conducere la un salariu just şi aşezare justă pentre posturile de secretar, contabil şi altele asemenea., şi că poartă discuţii cu ministerul Muncii tocmai pe aceste subiecte.

Ministrul se va întâlni sâmbătă şi cu studenţii pentru a discuta de amendamentele pe Legea Educaţiei, propuse de ei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite