Funeriu: „Opoziţia a primit mandat politic să blocheze Legea Educaţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu a enumerat, joi, în cadrul unei conferinţe despre „costurile ascunse“ din învăţământ, câteva piedici care stau în calea finanţării corespunzătoare a sistemului.

Printre acestea se numără şi cadrele didactice necalificate. „În acest an şcolar vor fi cu 60% mai puţini suplinitori cu studii necorespunzătoate. De asemenea, personalul didactic pensionat va fi redus cu 52%. Când suntem riguroşi, costurile ascunse se reduc“, a spus Daniel Funeriu. Ministrul a ţinut să precizeze că dacă ar fi existat o Legea a Educaţiei în vigoare, în acest moment lucrurile ar fi stat mult mai bine.

„În prezent, Legea Educaţiei se găseşte „blocată“ în Comisia de Educaţie a Senatului“, a precizat Daniel Funeriu. Ministrul a menţionat că a cerut ca dezbaterile pe proiectul legii să se facă în vacanţă, dar „opoziţia a primit mandat politic să o blocheze“.

 „Sper că rezultatele Bacalaureatului din acest an, când a fost organizat corect, arată urgenţa adoptării legii pe care ei nu o înţeleg. Membrii opoziţiei sunt obişnuiţi să pescuiască în apele adânci ale Educaţiei, dar nu sub mandatul meu“, a adăugat Daniel Funeriu. Ministrul a dat de înţeles, în cadrul conferinţei, că nu ştie când se va adopta noua Legea a Educaţiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite