Funeriu: Spiru Haret va organiza examenul de licenţă sub monitorizarea Ministerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de absolvenţi ai Universităţii „Spiru Haret“ din ultimele trei promoţii au aflat că diplomele lor nu mai au nicio valoare.

În urma unei solicitări adresate Ministerului Educaţiei, Universitatea îşi cheamă foştii studenţi să dea, din nou, licenţa. Examenul ar urma să se desfăşoare în perioada 15-30 septembrie, după cum a afirmat chiar ministrul Educaţiei, la TVR 2.

„Examenele nu vor fi date în acelaşi format ca prima dată, pe baza unei atente supravegheri a Ministerului. Condiţiile sunt cele stabilite de monitorizarea impusă de minister, o monitorizare de trei ani. Universitatea se supune acestei monitorizări.

Diplomele acestor studenţi nu vor mai avea acest statut incert. Vom fi de acord cu aceste examene. Dacă vom constata respectarea obligaţiilor, acest examen va putea fi dat. Eu am declarat şi în trecut că trebuie să urmărim interesul studenţilor, iar asupra unor universităţi să nu mai planeze suspiciunea de „fabrici de diplome”, a explicat ministrul Daniel Funeriu.

Cei care vor repeta examenul de licenţă sunt absolvenţii formelor de învăţământ ID şi FR ai Universităţii Spiru Haret, care au susţinut deja examenul în sesiunile din anii 2008-2009, inclusiv februarie 2010.

De altfel, programul ID al Universităţii nu va mai exista, după cum a declarat Funeriu: “Nu se mai înmatriculează studenţi la forma de învăţământ la distanţă. Acest program a fost închis”. Cât despre cei care erau înscrişi la formele neacreditate, ei vor putea să se înscrie la zi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite