Fraudă la Bacalaureatul Olimpicilor: 300 de elevi au participat fraudulos la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educației a descoperit că 300 de elevi au participat fraudulos la Bacalaureatul Olimpicilor

14 federaţii sportive au trimis la examenul de bacalaureat aproximativ 300 de elevi care nu au prezentat documentele necesare care să ateste că au participat la competiţii sportive, potrivit România TV

„Din cele 64 de federaţii sportive, 44 au trimis liste în aprilie 2012 cu candidaţii lor, iar restul nu au avut candidaţi. Din cele 44 de federaţii, la 14 dintre ele există câteva neconcordanţe. Nu înseamnă că toţi cei 300 de elevi care figurează pe listele lor nu ar fi înscrişi în competiţii sportive. Aceste federaţii au trimis listele cu elevii care urmează să participe la pregătiri sau competiţii. Vechea conducere a Ministerului Educaţiei ar fi trebuit să ceară lămuriri, pentru că numărul de elevi era mult mai mare decât anul trecut. Nu există o corespondenţă între Ministerul Educaţiei şi federaţii pe această temă", a explicat la România TV Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Oficialul nu a vrut să spună dacă examenul de bacalaureat pentru olimpici se va relua în cazul în care se va dovedi frauda.

Sesiunea specială a bacalaureatului, care a declanşat controverse după ce reprezentanţii COSR s-au declarat surprinşi de numărul mare al celor aproape 900 de candidaţi, a avut, anul trecut, aproximativ 600 de candidaţi şi o promovabilitate de 99%, faţă de 35% anul acesta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite