“Forţa Nouă” susţine impozitarea piscinelor şi cere Guvernului să taxeze şi gardurile vii, şemineele, şi alte bunuri “ce reflectă bogăţia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Forţa 9 propune Guvernului, în glumă, să treacă şi şemineele pe lista bunurilor - simbol al bogăţiei supuse impozitării
Forţa 9 propune Guvernului, în glumă, să treacă şi şemineele pe lista bunurilor - simbol al bogăţiei supuse impozitării

Mişcarea politică “Forţa Nouă” felicită Guvernul, într-un comunicat ironic, pentru ideea impozitării piscinelor şi cea a recompensării persoanelor care-şi toarnă vecinii care deţin bunuri ce ar putea proveni din evaziune fiscală şi îi cere premeirului să meargă mai departe.

“Forţa Nouă” sfătuieşte Guvernul, în textul scris cu mult umor şi în ton cu neseriozitatea ultimelor idei fiscale ale cabinetului Victor Ponta, să nu se oprească la impozitarea piscinelor, deoarece există multe alte bunuri “ce reflectă bogăţia”: şemineele, gardurile vii, brazii, fântâniile arteziene, bibliotecile cu mai multe de 10 cărţi etc.

Redăm integral textul comunicatului:

“Membrii mişcării politice Forţa Nouă aplaudă iniţiativa secretarului de stat în Ministerul Finanţelor, Liviu Voinea, de a extinde impozitarea imobilelor şi pentru piscine, aplicând astfel principiul solidarităţii prin taxarea persoanelor cu venituri ridicate. Această măsură este una bazată pe criterii de eficienţă dovedită în toate ţările în care a fost aplicată, cu mari şanse de reuşită în direcţia creşterii veniturilor bugetare, atât de necesare.

Pe această cale, Forţa Nouă doreşte să atragă atenţia asupra faptului că reforma impozitului asupra imobilelor trebuie să fie continuată prin includerea în baza de impozitare şi a altor excepţii ce reflectă bogăţia proprietarilor.

Astfel, propunem impunerea în egală proporţie a persoanelor care deţin imobile dotate cu şemineu (fie cu coş de fum sau fals, decorativ), acest capriciu fiind un semn clar de avuţie disproporţionată faţă de medie.

De asemenea, posesorii de sobă de teracotă sau plită din fontă, care beneficiază de pe urma capacităţii ridicate de disipare a căldurii acestor dispozitive de încălzire pe timp de iarnă, realizează economii ce trebuie redistribuite în mod echitabil.

Propunem, în acelaşi scop, impozitarea imobilelor cu turnuleţe, foişoare, colivii de păsări sau cuiburi de rândunică (foarte populare în special în Dobrogea), precum şi a celor decorate cu basoreliefuri, cariatide, statui, vitralii, piatră naturală sau marmură. Beciurile, cramele, pivniţele şi alte medii de păstrare a colecţiilor de vin, bibliotecile private cu mai mult de zece cărţi, cutiile de valori zidite, picturile murale şi fântânile arteziene trebuie să fie şi ele excluse din categoria excepţiilor şi impozitate corespunzător.

Ca pas final al reformei impozitarii imobilelor, susţinem taxarea gardurilor vii, a butaşilor de trandafiri, a bulbilor de lalele şi a coniferelor (datorită caracterului lor veşnic verde), cu posibilitatea de a excepta plantele anuale şi arborii cu frunze căzătoare, dar nu şi pomii fructiferi, aducători de beneficii nefiscalizate.

Atragem atenţia asupra necesităţii înfiinţării unor noi corpuri de control şi structuri fiscale, formate din angajaţi competenţi, calificaţi şi incoruptibili, pentru îndeplinirea acestui deziderat comun, de echitate şi dreptate.

Ca o măsură de împiedicare a eschivării de la taxarea bunurilor imobile, încurajăm vecinii, rudele, prietenii, cunoscuţii, să raporteze organelor abilitate orice îmbunătăţire pe care locuinţa cuiva o are în plus faţă de medie, astfel de dovezi de corectitudine şi devotament urmând să fie recompensate pe loc, în numerar, fără întocmirea de contract de colaborare sau atribuirea unui pseudonim codat.

Forţa Nouă asigură Ministerul Finanţelor de întreaga sa susţinere şi deschidere în vederea ducerii la urgentă şi bună îndeplinire a acestei măsuri fiscale şi stă la dispoziţia acestuia pentru consultări în vederea implementării ei.

In incheiere, la mirarea fireasca a cititorilor acestui document ridicol, raspundem cu poanta unui banc celebru: "Da' cine a început?".





Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite