Fiu de magistrat, după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Adrian Dincă (20 de ani), fiul preşedintelui Secţiei Penale din cadrul Tribunalului Cluj, a fost arestat ieri, pentru 29 de zile, de către procurorii DIICOT Sibiu, fiind acuzat de infracţiuni informatice. Alături de fiul Ioanei Nora Boiciuc, au mai ajuns după gratii încă două persoane. Din primele informaţii, prejudiciul estimat este de aproximativ 100.000 de euro.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii au făcut, în iulie, 14 percheziţii domiciliare în judeţele Alba, Mureş, Cluj, Vâlcea şi în Bucureşti, pentru a destructura un grup infracţional specializat în fraude informatice. Membrii grupării sunt suspectaţi că începând cu anul 2010 şi până în prezent au postat anunţuri privind vânzarea fictivă a unor autoturisme pe mai multe site-uri de profil. Pentru inducerea în eroare a potenţialilor cumpărători, aceştia au afişat preţuri atractive şi au convins mai multe persoane să facă transferuri de bani prin Western Union.

Astfel, persoanele trebuiau să transfere bani tot pe numele lor, însă, pentru a face dovada posesiei unei sume suficiente pentru achiziţia autoturismelor, ei trebuiau să trimită infractorilor o copie scanată după formularul de depunere, care conţinea şi codul de control al transferului. Membrii grupării au falsificat apoi cărţile de identitate şi au ridicat banii de la ghişeele operatorilor. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite