Firmele din Danemarca aşteaptă muncitori români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii sunt aşteptaţi la muncă în Danemarca
Românii sunt aşteptaţi la muncă în Danemarca

Aproape toate cele 247 de joburi oferite românilor prin reţeaua serviciilor publice de ocupare din Europa sunt pentru Danemarca.

În ultima perioadă, tot mai multe companii din Danemarca au apelat la forţă de muncă din România. Angajatorii care au solicitat în ultimele zile forţă de muncă românească, prin intermediul reţelei EURES, provin din trei state  europene - Danemarca, Italia şi Marea Britanie. Cei care studiază ofertele respective vor observa însă că italienii recrutează personal calificat tot pentru Danemarca - trei asistenţi de bucătar şi patru grădinari specializaţi în întreţinerea parcurilor. 

Din cele 247 de joburi afişate pe EURES, 40 sunt pentru medici - 30 de locuri în Marea Britanie şi 10 în Danemarca.

În afara acestor specialişti, danezii au mai solicitat consilierilor EURES din România 200 de lucrători în agricultură care să recolteze căpşuni, mazăre, zmeură şi dovleci. Cei interesaţi de această ultimă ofertă mai au câteva zile pentru înregistrarea online a CV-urilor, pe site-ul www.seasonalwork.dk

Persoanele triate de danezi pe baza CV-urilor vor fi contactate de consilieri români ai EURES şi invitate la Ploieşti, la 10 martie 2010, unde se va desfăşura selecţia finală a celor 200 de lucrători agricoli.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite