Judeţ cu judeţ: În cele patru zile ale Festivalului Verii aproape 200 de botoşăneni au ajuns la Spitalul de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ: În cele patru zile ale Festivalului Verii aproape 200 de botoşăneni au ajuns la Spitalul de Urgenţă
Judeţ cu judeţ: În cele patru zile ale Festivalului Verii aproape 200 de botoşăneni au ajuns la Spitalul de Urgenţă

În cele patru zile ale Festivalului Verii, care s-a încheiat duminică seara, aproape 200 de botoşăneni au ajuns la Spitalul de Urgenţă. Centrala Electrică de Termoficare Iaşi riscă să rămână, de astăzi, fără gaze dacă nu achită companiei Romgaz măcar o parte din datoria de 30.000 de lei. Cea mai mare comună din judeţul Gorj, Bâlteni, a primit o somaţie de debranşare de la reţeaua de alimentare cu energie electrică, pent

ALBA. Poliţiştii din Alba au organizat, în weekend, controale radar, fiind sancţionaţi 189 de şoferi dintre cei peste 500 care au fost verificaţi.

ARAD. Între localităţile Chereluş şi Şicula se circulă pe un singur sens, întrucât ieri au început lucrările de reabilitare a Drumului Naţional 79A. Asfaltarea se face pe o porţiune de şase kilometri şi ar putea dura circa o lună.

ARGEŞ. După 27 de zile de concediu obligatoriu, muncitorii de la Dacia şi-au reluat, ieri,  activitatea. În timpul concediului, pe platformă au avut loc lucrări de mentenanţă, reparaţii şi întreţinere a  instalaţiilor şi utilajelor.

BACĂU. Între 2 şi 6 septembrie, va avea loc Târgul de Toamnă, la Sala de Atletism din municipiul Bacău. Vor participa peste 80 de producători de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi se vor oferi reduceri de peste 40%.

BIHOR. Amenzile pentru călătorii prinşi fără bilete sau abonamente pe tramvaiele și autobuzele din municipiul Oradea se majorează cu 50% din octombrie. Persoanele care încală legea vor plăti între 250 şi 500 de lei.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. La Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului există un deficit de 170 de posturi. Un asistent social supraveghează circa 120 de copii, de patru ori mai mulţi decât prevede legea. Un asistent de la serviciul de asistenţă maternală are grijă de câte 88 de minori, dublu faţă de prevederile legale.

BOTOŞANI. În cele patru zile ale Festivalului Verii, care s-a încheiat duminică seară, aproape 200 de botoşăneni au ajuns la Spitalul de Urgenţă. Pe fondul consumului de alcool, mulţi şi-au spart capul sau au suferit luxaţii şi traumatisme.

BRAŞOV. Consilierii locali au decis, ieri, construirea unui sens giratoriu pe drumul către Poiana Braşov, în zona de promenadă numită Belvedere. Intersecţia este necesară pentru a facilita accesul rutier spre Poiană.

BRĂILA. Spitalul de Obstetrică Ginecologie Brăila va primi, până la finele anului, aproape opt milioane de euro pentru reparaţii şi modernizări. Secţia de nou-născuţi şi ambulatoriul de specialitate vor beneficia de aparatură medicală, de câte două milioane de euro fiecare, iar restul va fi folosit pentru reabilitarea diverselor secţii.

BUZĂU. Consilierii judeţeni au aprobat documentaţia tehnico-economică, pentru asfaltarea a peste şapte kilometri de drum judeţean între comunele Poşta Câlnău şi Blăjani. Investiţia este în valoare de 1,1 milioane de lei.

CARAŞ-SEVERIN. Patru minori, cu vârste între 14 şi 16 ani, din localitatea Bocşa au fost prinşi, duminică noaptea, în timp ce furau un autoturism parcat pe strada 1 Mai. Infractorilor li s-au întocmit dosare penale pentru furt calificat.

CĂLĂRAŞI. Cu două săptămâni înainte de începerea noului an şcolar, judeţul va primi 400.000 de lei, de la bugetul de stat, pentru finalizarea lucrărilor la mai multe instituţii de învăţământ.

CLUJ. Arhitectul australian Paul Lucas va lucra astăzi voluntar pe un şantier al fundaţiei „Habitat pentru Umanitate“ în satul Popeşti, în beneficiul unei familii sărace, care are doi studenţi în întreţinere.

CONSTANŢA
. Astăzi începe Campionatul European de Karate pentru copii, cadeţi şi juniori, care se va desfăşura în Sala Sporturilor din Constanţa, până la 7 septembrie. Vor participa aproximativ 1.600 de sportivi din 50 de ţări.

COVASNA. Politicienii din judeţ intenţionează să elaboreze o strategie menită să promoveze, pe plan internaţional, comunitatea maghiară din Transilvania, formată din 1,5 milioane de persoane.

DÂMBOVIŢA. Numărul de spargeri de autoturisme din judeţ s-a dublat faţă de anul trecut. Dacă între ianuarie şi august 2008 au fost înregistrate 164 de spargeri, în aceeaşi perioadă din 2009 numărul a fost de 344.

DOLJ. Vineri, între orele 6.00 şi 22.00, se va opri alimentarea cu apă rece în cartierele 1 Mai şi Româneşti şi mai multe zone din sudul municipiului Craiova.  Măsura a fost luată pentru efectuarea unor lucrări în reţea.

GALAŢI. Patru bărbaţi din Republica Moldova s-au ales cu dosar penal, după ce au fost prinşi de poliţiştii de frontieră gălăţeni intrând ilegal în România. Ei au trecut înot râul Prut, fiind reţinuţi în zona localităţii Bereşti.

GIURGIU. Numărul victimelor traficului de persoane înregistrat în judeţ, de la începutul anului, a fost de 15, mai mare decât numărul total înregistrat în 2008, când au fost înregistrate 12 cazuri.

GORJ. Cea mai mare comună din judeţ, Bâlteni, a primit o somaţie de debranşare de la reţeaua de alimentare cu energie electrică, pentru o datorie de 100.000 de lei. Primăria are restanţe şi faţă de furnizorul de gaze, de 60.000 de lei.

HARGHITA. Prefectura a solicitat, ieri, Inspectoratului pentru Construcţii să prezinte, până în octombrie, o situaţie exactă a construcţiilor ridicate în zone inundabile. Multe locuinţe s-au construit în albiile majore ale râurilor şi pârâurilor.

HUNEDOARA. Valentin Streian, autorul jafului care a avut loc săptămâna trecută la benzinăria din localitatea Dobra, a fost capturat, ieri dimineaţă. El a fost prins la o pensiune de lângă Deva, poliţiştii recuperând 4.000 de lei dintre cei 15.000 de lei furaţi.

IALOMIŢA. Noul primar al comunei Sfântu Gheorghe este Livia Tudorache, care a fost ales duminică, după al doilea tur de scrutin. Postul a rămas vacant după ce fostul primar, Mădălin Teculescu, a fost numit subprefect.

IAŞI. Centrala Electrică de Termoficare Iaşi riscă să rămână, de astăzi, fără gaze dacă nu achită companiei Romgaz măcar o parte din datoria de 30.000 de lei. Societatea nu va mai putea furniza apă caldă, pentru că nu are rezerve de păcură.

ILFOV.
Consiliul Judeţean ar putea pierde o finanţare europeană de aproximativ cinci milioane de euro, deoarece consilierii PSD şi PNL au respins proiectul de hotărâre care prevede alocarea unor fonduri pentru lucrări la drumurile publice.

MARAMUREŞ
. Mâine, actorii Teatrului Municipal din oraşul Baia Mare se întorc pe scenă, după vacanţă. Ei vor relua repetiţiile pentru piesa „Îndrăgostiţi din Ancona“, în regia lui Andrei Mihalache, ce va deschide stagiunea 2009 - 2010.

MEHEDINŢI. Regia Autonomă de Activităţi Nucleare din Drobeta-Turnu Severin a primit un ajutor în valoare de 218 milioane de lei, în urma rectificării bugetare de la sfârșitul lunii august. Suma va fi utilizată pentru decontarea facturilor de cărbune.

MUREŞ. Municipiul Reghin are, de ieri, televiziune locală. Grila postului DAReghin TV cuprinde ştiri, emisiuni economice, muzică populară şi programe pentru tineret.

NEAMŢ. De astăzi, zece cadre didactice angajate la Inspectoratul Şcolar, Casa Corpului Didactic şi la cluburile sportive şcolare din judeţ vor fi restructurate.

OLT. Cele 13 proiecte care fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană din Slatina au fost declarate eligibile. Primăria Slatina va primi 37 de milioane de euro pentru investiţii.

PRAHOVA. În Parcul Industrial de la Urlaţi au început, ieri, lucrările pentru construirea primei fabrici din România a producătorului american de ambalaje din PET Plastipak. Se vor crea aproximativ 350 de locuri de muncă, iar valoarea
investiţiei este de 40 de milioane de dolari. Fabrica va fi gata anul viitor.

SATU MARE.  Un autoturism Mercedes a fost incendiat, duminică noaptea, în localitatea Tătărăşti. Maşina de lux îi aparţinea lui Ovidiu Tişea, iar pompierii au declarat că vehiculul a fost incendiat intenţionat. Poliţia a deschis o anchetă.

SĂLAJ. Sâmbătă, la Zalău, va avea loc evenimentul „Satul Sălăjean“, în cadrul căruia se vor organiza concursuri de bucătărie tradiţională, prezentări şi degustări de produse.

SIBIU. În acest weekend, la Sibiu se va desfăşura ce-a de-a 43-a ediţie a Târgului Olarilor. Vor participa meşteri din centrele vestite ale ţării, precum Horezu, Vlădeşti, Oboga, Vădastra, Baia Mare, Rădăuţi, Marginea şi Sfântu Gheorghe.

SUCEAVA. În comuna Muşeniţa a început, ieri, modernizarea Drumului Judeţean 291A, dintre localităţile Frătăuţii Noi şi Siret. Reparaţiile vor costa aproape 467.000 de euro, bani obţinuţi din fonduri europene.

TELEORMAN. În perioada 1 – 4 septembrie, între orele 8.00 şi 16.00, se va întrerupe furnizarea energiei electrice în localităţile Olteanca, Siliştea Gumeşti, Ţigăneşti şi Pietroşani. Măsura a fost luată pentru lucrări în reţea.

TIMIŞ. Consiliul Local Timişoara a respins, ieri, propunerea Ministerului Transporturilor ca aeroporturile din Timişoara şi Arad să fuzioneze şi să înfiinţeze Compania Aeroportuară Banat.

TULCEA. Nava de patrimoniu Republica găzduieşte, astăzi, la malul Dunării, expoziţia de fotografie intitulată „Cultura Naturii“. Evenimentul este organizat în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului.

VASLUI. La Târgul Meşterilor Populari, care se va desfăşura între 4 şi 6 septembrie, la Vaslui, vor participa 52 de artizani din toată ţara. Vor avea loc concerte de muzică populară.

VÂLCEA. Localitatea Lădeşti a fost dotată cu o autospecială de pompieri nouă adusă din Belgia. Lădeşti este înfrăţită cu localitatea Balen, Belgia.

VRANCEA. O companie de telefonie mobilă a sistat lucrările de amenajare la radioreleele din comuna Măgura Odobeşti din cauza unei specii de bufniţe protejate de lege.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite