Judeţ cu judeţ: Festivalul Medieval de la Sighişoara se va desfăşura în perioada 24-26 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ: Festivalul Medieval de la Sighişoara  se va desfăşura în perioada 24-26 iulie
Judeţ cu judeţ: Festivalul Medieval de la Sighişoara se va desfăşura în perioada 24-26 iulie

Mai multe asociaţii de proprietari şi de chiriaşi din Bacău vor rămâne, de săptămâna viitoare, fără apă rece din cauza restanţelor. Bucătăriile din centrele de plasament din Botoşani vor fi supravegheate cu ajutorul camerelor video. Sala Mare a Palatului Navigaţiei din Galaţi va deveni club al pensionarilor. Festivalul Medieval de la Sighişoara  se va desfăşura în perioada 24-26 iulie.

ALBA. Furtuna de vineri seara a inundat 100 de subsoluri şi anexe gospodăreşti din Alba Iulia. Cea mai afectată a fost Strada Pinului, unde ploaia a adus de pe versant tone întregi de pietriş şi pământ.

ARAD. Sute de arădeni sunt aşteptaţi, astăzi, la prânz, la Şiria, unde are loc Festivalul Internaţional de Fun-Fly şi Freestyle pentru aeromodele şi elicoptere radiocomandate „Flying Vampies Weekend 2009”.

ARGEŞ. Drumul Naţional 7C, Curtea de Argeş-Vidraru, a fost blocat, ieri, în jurul prânzului, pe o bandă de circulaţie, în localitatea Arefu, din cauza căderilor de pietre de pe versanţi.

BACĂU. 12 asociaţii de proprietari şi de chiriaşi din Bacău vor rămâne, de săptămâna viitoare, fără apă rece din cauza restanţelor. Mii de familii au întârzieri mai mari de 30 de zile la achitarea facturilor.

BIHOR. Numărul orădenilor care şi-au schimbat anul trecut numele a crescut cu 74% faţă de anul precedent. Şi-au ales alt nume 87 de persoane în 2008, faţă de 55, în 2007. Taxele pentru schimbarea numelui costă 150 de lei.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. La Spitalul Judeţean va fi derulat proiectul „Mama şi copilul”, în valoare de două milioane de euro. Banii vor fi folosiţi pentru amenajarea saloanelor din cadrul maternităţii.

BOTOŞANI. Bucătăriile din centrele de plasament din Botoşani vor fi supravegheate cu ajutorul unor camere video. Măsura a fost luată pentru stoparea furturilor de alimente.

BRAŞOV. Scrimerul Rareş Dumitrescu, deţinător al mai multor medalii de argint şi de bronz la campionate mondiale şi europene, s-a căsătorit, ieri, la Primăria Braşov. Aleasa sportivului este Dana, o fostă colegă de liceu.

BRĂILA. Astăzi, de la ora 19.00, va avea loc pe Esplanada Dunării un concert susţinut de corul Colegiului „Prestonwood“ din Dallas, Texas, SUA.

BUZĂU. Trei familii din Râmnicu Sărat, care nu-şi achitaseră restanţele la chirie şi la asociaţiile de proprietari, au fost evacuate recent din apartamente.

CARAŞ-SEVERIN. Reşiţenii care vor veni, astăzi, în ultima zi a Festivalului Berii, în Parcul Tricolorului vor asista la un concert al celor de la Pasărea Colibri. Vineri şi sâmbătă au concertat trupele Holograf, Zero şi Compact.

CĂLĂRAŞI. Autorităţile locale din Călăraşi au aprobat chiria pentru locuinţele ANL situate pe Aleea Tineretului din municipiu. Astfel, locatarii care au depăşit vârsta de 35 de ani vor plăti lunar 4,25 lei pe metru pătrat.

CLUJ. Tradiţionala serbare de la Crucea Iancului din Mărişel are loc astăzi, pe platoul din Mărişel-Fântânele. Programul manifestărilor include o slujbă religioasă, începând de la ora 11.00, depunere de coroane şi spectacole folclorice.

CONSTANŢA. Consiliul Judeţean a alocat suma de 10.000 de lei pentru transportul în America al liceenilor laureaţi ai competiţiilor NASA. Elevii premianţi de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ vor participa, în perioada 31 iulie - 3 august, la finala concursului internaţional de proiecte spaţiale organizat la Centrul Spaţial NASA din Huston, SUA.

COVASNA. Suprafaţa cultivată cu cartofi a scăzut cu 32% în acest an, dar Covasna continuă să ocupe primul loc în ceea ce priveşte condiţiile pentru cartofii de sămânţă.

DÂMBOVIŢA. Au început lucrările la drumul judeţean care face legătura între oraşul Pucioasa şi muni­cipiul Moreni. Valoarea proiectului este de aproximativ 9,5 mi­lioane de euro.

DOLJ. Clubul Sportiv Auto - Karting organizează, în această dimineaţă, de la ora 10.00, curse de viteză la Bucovăţ. Raliul se va desfăşura pe Drumul Judeţean 552, pe direcţia Craiova - Cetate.

GALAŢI. Sala Mare a Palatului Navigaţiei din Galaţi va deveni club al pensionarilor, a anunţat, vineri, conducerea Administraţiei Portuare a Dunării Maritime. Spaţiul nu mai este folosit de dinainte de ’90, de când cursele de pasageri de pe Dunăre au fost desfiinţate.

GIURGIU. La nivelul judeţului, promovabilitatea la prima sesiune a bacalaureatului a crescut cu aproape cinci procente, de la 63,62 la sută la 68,23 la sută, după analizarea contestaţiilor.

GORJ. Un bucureştean a fost amendat cu 500 de lei, ieri, de poliţiştii comunitari pentru că a făcut scandal în Parcul Central din Târgu-Jiu.

HARGHITA. Un punct de informare turistică şi educaţie ecologică va fi înfiinţat, până la sfârşitul anului, în faţa Bisericii romano-catolice din oraşul Bălan.

HUNEDOARA. Două echipaje din Ungaria au câştigat competiţia off-road “Transilvania Adventure Trophy”, desfăşurată în perioada 4 - 10 iulie, în judeţ.

IALOMIŢA. 139 de ialomiţeni au depus până în prezent dosare pentru a beneficia de despăgubiri. Zeci de hectare cultivate au fost calamitate în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă.

IAŞI. Salariile profesorilor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ vor fi micşorate, a anunţat rectorul Vasile Işan, după ce a primit de la Ministerul Educaţiei cu 60% mai puţini bani pentru lefuri. În ultimele două luni, salariile cadrelor universitare au fost suportate şi din fondurile proprii ale universităţii.

ILFOV. O femeie de 71 de ani din Copăceni a fost violată, în noaptea de miercuri spre joi, de un tânăr de 24 de ani din aceeaşi localitate. Bărbatul a fost arestat pentru 29 de zile.

MARAMUREŞ. Mâine, la Muzeul Memorial din Sighetu-Marmaţiei începe cea de-a XII-a ediţie a Şcolii de Vară. Cursurile se vor încheia la 20 iulie.

MEHEDINŢI. Pentru combaterea eroziunii solului şi a deşertificării, peste 630 de hectare de terenuri degradate din şapte localităţi vor fi împădurite.

MUREŞ. Pagina oficială de internet a Festivalului Medieval de la Sighişoara, www.sighisoara-medievala.ro, oferă, în avanpremieră, toate detaliile evenimentului care se va desfăşura în perioada 24-26 iulie.

NEAMŢ.  22 de grădiniţe şi creşe din Piatra Neamţ vor avea instalaţii care produc căldură prin intermediul unor surse regenerabile. Valoarea investiţiei este de aproape cinci milioane de lei.

OLT. În primele şase luni ale anului, oltenii au adus în cadrul campaniei „Marea Debarasare“ doar 2.701 kilograme de deşeuri electrice şi electronice, faţă de aproape 3.500 de kilograme cât au strâns anul trecut, în aceeaşi perioadă.

PRAHOVA. În intervalul iulie-octombrie, 774 de persoane angajate la 11 societăţi comerciale din judeţ îşi vor pierde locurile de muncă.

SATU MARE. 80 de tineri din judeţ s-au înscris pentru admiterea la Şcoala de subofiţeri jandarmi de la Drăgăşani sau la Academia „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. Numărul celor înscrişi este triplu faţă de anii precedenţi.

SĂLAJ. Supăraţi că edilii vor să-i mute din actualul amplasament, zeci de comercianţi din Piaţa Agroalimentară din Zalău au declanşat, ieri, un protest spotan, refuzând ore în şir să vândă produse.

SIBIU. Consiliul Judeţean aşteaptă, până la 23 iulie, ofertele pentru reabilitarea drumului dintre localităţile Juna şi Şugag. Valoarea lucrării se ridică la aproximativ 16,3 milioane de lei.

SUCEAVA. Un sucevean a murit, ieri-dimineaţă, intoxicat cu gazul dintr-un rezervor GPL, iar un coleg de-al său a ajuns la spital în stare gravă. Accidentul de muncă este cercetat de Inspectoratul Teritorial de Muncă.

TELEORMAN. Peste jumătate din cele 429 de contestaţii depuse după examenul de bacalaureat au fost admise, iar promovabilitatea la nivelul judeţului a crescut de la 82,43 la sută la 84,45 la sută.

TULCEA. „Cartierul Vest” a câştigat prima ediţie a competiţiei „Cupa cartierelor la fotbal”, organizată de Direcţia pentru Sport Tulcea. Au participat douăsprezece echipe de amatori, elevi de gimnaziu din municipiu.

VASLUI. Opt profesori din Vaslui au fost sancţionaţi de şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean, după ce au dat note prea mari la recorectarea tezelor la bacalau­reat. Aceştia nu vor mai avea voie să participe la examenele de Bac în următorii ani.

VÂLCEA. Traficul rutier este închis astăzi, până la ora 22.00, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în zona barierei Dovali din municipiul Râmnicu Vâlcea, din cauza unor lucrări de consolidare şi verificare la liniile de cale ferată.

VRANCEA. Un bărbat de 44 de ani din Focşani, bolnav de epilepsie, a fost găsit mort într-o pădure de pe raza comunei Jitia. Cadavrul nu prezenta urme vizibile de violenţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite