Fermierii danezi angajează căpşunari români cu cortul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Căpşunarii" au liber şi-n Islanda FOTO: ADEVĂRUL
"Căpşunarii" au liber şi-n Islanda FOTO: ADEVĂRUL

Ferme din Danemarca recrutează 75 de români care să le adune  căpşunele, zmeura, mazărea şi ceapa. În cazul contractelor care încep înainte de luna mai se oferă cazare în spaţiu acoperit, pentru restul, lucrătorii să-şi aducă de acasă corturi. Şi haine groase. Şi cratiţe. Şi să-şi plătească transportul.

Pentru contractele derulate după mai, muncitorii trebuie să-şi aducă de acasă şi cort şi cratiţe şi tot ce le mai trebuie pentru gătit.

Angajatorii vor oferi spaţii acoperite doar pentru prepararea mâncării. Toaletele vor fi de asemenea în clădiri din ferme.

De dormit, însă, se spune clar, la cort, în camping, dacă se pleacă în iunie. Şi se plăteşte - între 2 şi 10 euro de cort, pe noapte, pentru acoperirea cheltuielilor cu apa şi energia electrică.

Transportul până în Danemarca şi înapoi în România se plăteşte tot de către lucrători. Biletele de transport ar putea fi folosite pentru deduceri de impozit.

Persoanele ineteresate trebuie să aibă peste 18 ani şi ar fi minunat dacă ar avea experienţă, eventual în ferme daneze.
 
De asemenea, muncitorii trebuie să fie obişnuiţi cu programe de lucru flexibile, întrucât orele de muncă se pot schimba, atenţionează anunţul.

Se va lucra 25 – 37 de ore pe săptămână, în funcţie de vreme. Munca poate începe şi la ora 04.00, precizează anunţul.

În plus, se cere cunoaşterea la nivel mediu a limbii engleze.

Dacă aveţi toate aceste calităţi şi acceptaţi condiţiile enumerate mai sus, este bine să ştiţi că veţi fi plătiţi în funcţie de cantitate, cu 0,8 – 0,9 euro pe kilogramul cules.

Pentru mai multe detalii trimiteţi întrebările consilierului EURES, la gabriela_nedelcu@anofm.ro sau sunaţi la 021.313.9141.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite