Femeile din mediul rural, invitate să-şi schimbe viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect european din fonduri structurale care urmăreşte combaterea discriminării şi creşterea potenţialului de angajare al femeilor de la sate a fost lansat astăzi

Proiectul, în valoare de peste 17 milioane de lei, dezvoltat de Asociaţia Femeilor şi Familiilor din Mediul Rural în parteneriat cu Fondul Român de Dezvoltare Socială, îşi propune să reducă inegalitatea de şanse şi creşterea accesului la un loc de muncă. "La ţară, femeile stau acasă în proporţie de 50%. Proiectul îşi propune să le încurajeze pe femei să iasă din această situaţie", a spus Cristina Cazacu, managerul proiectului.
Ea a explicat că în cadrul proiectului, din 2011, vor fi înfiinţate centre regionale de recalificare care vor ţine cont de nevoile locale de ocupare. "Pe valea Arieşului femeile ne-au spus că ar vrea să urmeze cursuri de aranjamente florale pentru diferite ocazii pentru care există cerere chiar pe plan local, în apropiere de Iaşi am identificat un director de sanatoriu care are nevoie de infirmieri pentru instituţia sa şi nu are de unde să-i ia", a explicat Cazacu.
România are printre cele mai scăzute rate de ocupare a femeilor de la ţară - 59%, faţă de 70%, media europeană.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite