OMS: Femeile însărcinate ar trebui vaccinate împotriva gripei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
OMS: Femeile însărcinate ar trebui vaccinate împotriva gripei
OMS: Femeile însărcinate ar trebui vaccinate împotriva gripei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat astăzi că femeile însărcinate şi alte persoane care se află în grupele de risc ar trebui vaccinate împotriva virusului gripei porcine H1N1, deoarece sezonul rece începe să-şi facă simţită prezenţa în emisfera nordică, relatează Reuters.

Mai citeşte:

Haosul „porcin“ s-a instaurat la Infecţioase şi la DSP Iaşi

Cum puteţi preveni îmbolnăvirea cu gripă porcină

Reprezentanţii OMS au făcut referire şi la faptul că mulţi oameni care se încadrează în grupe de risc se feresc să facă vaccinul, despre care organizaţia a precizat că nu are efecte secundare neobişnuite, fapt demonstrat şi de sutele de mii de oameni care l-au primit până acum în întreaga lume.

"Cu siguranţă, faptul că vaccinul nu este folosit de către cei care ar avea acces la el sau de către cei care s-ar încadra în grupele de risc este un motiv de îngrijorare", a spus purtătorul de cuvânt al OMS Gregory Hartl, citat de Agerpres.

Cel puţin 5712 oameni au murit din cauza virusului gripei porcine, potrivit agenţiei Naţiunilor Unite. Cei care lucrează în domeniul sănătăţii, femeile însărcinate şi oamenii care au astm sunt cei mai expuşi şi ar trebui să reprezinte prioritatea de bază în ceea ce priveşte vaccinarea.

O epideme de gripă în Ucraina - cu peste 250.000 de cazuri şi 70 de decese raportate până acum de autorităţile naţionale - poate fi "un semnal de alarmă timpuriu", pe măsură ce iarna se instalează, a notat OMS. Fosta republică sovietică a închis şcoli, a interzis reuniunile publice şi a impus restricţii de trafic, vinerea trecută, pentru trei săptămâni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite