Fără diferenţe între femei şi bărbaţi la serviciu. Angajatorii riscă amenzi usturătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amenzi usturătoare pentru discriminarea pe bază de sex la serviciu
Amenzi usturătoare pentru discriminarea pe bază de sex la serviciu

Ministerul Muncii propune mărirea amenzilor în cazul discriminării pe bază de sex. Astfel, cei care vor face acest lucru vor fi nevoiţi să plătească până la 100.000 de lei faţă de 15.000 cum era în trecut.

Potrivit unui proiect de modificare a Legii privind egalitatea de șanse și tratament între bărbați și femei propus de Ministerul Muncii, tratamentul discriminatoriu la serviciu şi la angajare va fi pedepsit cu amenzi contravenţionale cuprinse între 3.000 şi 100.000 de lei.

Proiectul de lege explică faptul că prin discriminare bazată pe criteriul de sex se înțelege discriminarea directă şi discriminarea indirectă, hărţuirea şi hărţuirea sexuală a unei persoane de către o altă persoană la locul de muncă sau în alt loc în care aceasta îşi desfăşoară activitatea precum şi orice tratament mai puţin favorabil cauzat de respingerea unor astfel de comportamente de către persoana respectivă sau de supunerea sa la acestea.

De asemenea, respingerea unui comportament de hărţuire şi hărţuire sexuală de către o persoană sau supunerea unei persoane la un astfel de comportament nu poate fi folosită drept justificare pentru o decizie care să afecteze acea persoană.

Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor legate de discriminarea pe criteriul sexului vor fi făcute de inspectorii de muncă din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă și de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite