Facultăţile raportează succesele în producţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au trimis, recent, o notă instituţiilor de învăţământ superior în care le cer să transmită lista nominală a studenţilor şi absolvenţilor care au

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au trimis, recent, o notă instituţiilor de învăţământ superior în care le cer să transmită lista nominală a studenţilor şi absolvenţilor care au obţinut media generală 10.
Într-un tabel, rectorii trebuiau să treacă studenţii care au încheiat anul cu media 10: numele şi prenumele studentului, anul universitar în care a finalizat cu media 10, facultatea şi specializarea. Un alt tabel era pentru absolvenţii care au încheiat ciclul studiilor universitare de licenţă cu media 10, dar nu şi-au susţinut examenul de licenţă şi, respectiv, absolvenţii care au încheiat ciclul studiilor universitare de licenţă cu media 10 şi au finalizat examenul de licenţă cu nota 10. La o asemenea cerinţă de raportare a succeselor în producţie ca odinioară, decanul Facultăţii de Jurnalism şi ştiinţele Comunicării, din cadrul Universităţii Bucureşti, prof. univ. dr. Mihai Coman, a răspuns că "un student care termină facultatea cu media generală 10 este fie un geniu, fie produsul unei minciuni colective. FJSC aplică standarde de exigenţă academică stricte şi, în aceste condiţii, nu va putea raporta niciodată (exceptând cazul în care un geniu ne va onora cu prezenţa sa în facultate) un asemenea succes în producţie. În schimb, numeroşii absolvenţi de succes, în prezent lideri în mass-media, relaţii publice şi publicitate, care au terminat facultatea cu medii normale ne confirmă justeţea sistemului de evaluare folosit".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite