Facultate în locul Spitalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţului Brăila va transforma Corpul B al Spitalului Judeţean de Urgenţă într-o institituţie de învăţământ superior.

Preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a decis deja evacuarea personalului  şi a echipamentului medical din Corpul B în Corpul A al Spitalului Judeţean, care se află deja în ample lucrări de renovare.
„Vom face sigur universitate de stat acolo!”, a declarat Stancu.

Decizia CJ Brăila vine după ce Guvernul a decis reducerea numărului de paturi la toate spitalele din ţară, în unele cazuri fiind vorba şi de desfiinţarea acestora. Spitalul Judeţean, spre exemplu, va avea cu 200 de paturi mai puţin, deci spaţiul devine excedentar. 

Dascălii brăilenii privesc cu ochi buni iniţiativa preşedintelui CJ. „Este clar că existenţa unei universităţi aduce un beneficiu substanţial unei comunităţi. În primul rând, un nivel de pregătire profesională variat, în ton cu solicitările pieţei forţei de muncă. Apoi, va fi un alt nivel de cultură, tineretul va fi atras spre cultură. Consider că Brăila merită o universitate”, a declarat conf. ec. dr. ing. Adrian Goanţă, decanul Facultăţii de Inginerie din Brăila.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite