Facturile la gaze vor putea fi plătite în 30 de zile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facturile la gaze vor putea fi plătite în 30 de zile!
Facturile la gaze vor putea fi plătite în 30 de zile!

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a decis modificarea contractelor cadru în domeniu, astfel că facturile la gazele naturale vor putea fi plătite de către clienţi ăn termen de 30 de zile de la emitere, nu de la 15, ca până acum.

ANRE a luat mai multe măsuri în favoarea clienţilor casnici ai furnizorilor de gaze naturale. Facturile vor trebui plătite în termen de 30 zile de la data emiterii, iar termenul de reziliere a contractului în caz de neplată a fost stabilit la 180 de zile de la emiterea facturii, nu 65 de zile, ca până acum, conform Antena 3.

"ANRE a finalizat revizuirea contractului-cadru pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la consumatorii casnici, cu scopul de a veni în sprijinul consumatorilor în relaţia lor cu furnizorii, înlăturând posibilele abuzuri din partea acestora", se arată într-un comunicat.

Termenul de întrerupere a prestării serviciului de furnizare reglementată, în cazul în care factura nu e plătită, a fost extins la a 46-a zi de la emiterea facturii, de la a 26-a zi in prezent. "Avantajul consta in faptul ca majorarile de intarziere se percep incepand cu a 31-a zi, si nu cu a 16-a zi, ca pana acum", au explicat reprezentanţii ANRE.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite