Grup pe Facebook: “Mai degrabă castrăm ţiganii, decât câinii vagabonzi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Mai degrabă castrăm ţiganii, decât câinii vagabonzi" şi "Să transformăm ţiganii în săpun" sunt grupuri pe platforma de socializare Facebook unde membrii îşi manifestă starea de revoltă împotriva populaţiei rome.

Publicaţia franceză "Le Monde" a publicat un articol intitulat "Nici pe Facebook nu iubim romii" în care scrie despre mai multe grupuri devenite foarte populare pe reţeaua de socializare, care reunesc oameni ce-şi manifestă deschis înverşunarea împotriva ţiganilor.

"Mai degrabă castrăm ţiganii, decât câinii vagabonzi", "Să folosim ţiganii drept combustibil nuclear", "Să transformăm ţiganii în săpun" şi "Nazişti, ultraşi, dar şi tineri cool, copii ai democraţiei, născuţi după 1989" sunt grupuri care au adunat zeci de mii de persoane.

În ciuda criticilor şi chiar blocării exteriorizătilor rasiste de pe Facebook, cel din urmă grup a organizat un alt spaţiu virtual de reuniune, care are mai mult de 35.000 de fani. Acesta se numeşte "Să facem cadou Statelor Unite 1 milion de ţigani" şi precizează că americanii pot folosi ţiganii pentru crush-testele maşinilor.

Bulgarii, revoltaţi că nu se poate face nimic împotriva ţiganilor

Totodată, radicaliştii bulgari au conceput, la rândul lor, un grup pe reţeaua de socializare, care reuneşte deja 20.000 de persoane şi care se se declară împotriva plătirii de taxe şi impozite pentru ţigani. Bulgarii sunt revoltaţi că ţiganii nu muncesc, nu plătesc nimic la stat, dar se plâng că sunt discriminaţi şi nu se poate face nimic împotriva lor.

Află AICI cum este văzut liderul Franţei, Nicolas Sarkozy, de membrii grupurilor anti-romi de pe Facebook

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite