FSLI a decis calendarul grevelor: din 15 martie încep protestele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FSLI a hotărât organizarea de mitinguri, pichetări şi greve de avertisment la nivel teritorial în 15 martie-2 aprilie, pichete la sediile MECTS şi Guvern în 12-30 aprilie, miting de protest în 1-15 mai în Bucureşti, grevă de avertisment 15-31 mai şi grevă generală înaintea finalizării anului şcolar, a anunţat preşedintele feredaţiei, Aurel Cornea

"După greva de avertisment, federaţia va organiza un referendum pentru declanşarea grevei generale în învăţământ. Asta înseamnă că la final de an nu închidem situaţiile la învăţătură", a declarat liderul FSLI, Aurel Cornea.

Astfel, potrivit graficului de proteste stabilit, miercuri, în urma şedinţei consiliului Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, în perioada 15 martie-2 aprilie, vor fi organizate mitinguri, pichete şi greve de avertisment la nivel loca. În perioada 12-30 aprilie vor avea loc pichete la sediul Guvernului şi al Ministerului Educaţiei, între 1 şi 15 mai itinguri de protest la nivel central, urmate de depunerea unor plângeri împotriva Guvernului la organismele internaţionale. Între 15 şi 31 mai urmează să fie orgabizată o grevă de avertisment la nivelul ţării.

Reprezentanţii FSLI au mai anunţat un miting în timpul şedinţei de Guvern care va avea loc săptămâna viitoare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite