Cum să îţi negociezi salariul ca un agent FBI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Că să îţi găseşti de muncă îţi trebuie abilităti de profesionist, iar că să îti negociezi salariu trebuie să fi un adevărat agent FBI, aceasta este concluzia la care au ajuns jurnaliştii de la Wall Street Journal.

Printre tehnicile FBI folosite în negocierea cu criminalii se numără: minime încurajări ale celuilalt, pauze în conversaţii, repetiţii ale spuselor celuilalt, privire directă, tăceri prelungi.

"Imaginează-ţi că managerul HR care stă în faţa ta este un dezaxat care a jefuit o bancă şi care are 10 ostatici. În loc să ceară milioane de dolari şi un avion privat, acesta păzeşte bugetul firmei şi e decis să nu scoată niciun ban în plus din buzunar", spune Jim Hopkinson, autorul cărţii "Salary Tutor".

Atunci când managerul HR îţi spune "Credem că eşti potrivit pentru acest post şi îţi putem oferi un salariu de start în valoare de X dolari", trebuie să răspunzi ceva de genul "Înţeleg. Spuneţi că salariul pentru această poziţie este de X dolari", după care rămâi tăcut.

"Dacă foloseşti parafraza, ascultarea activă şi tăcerea, vei pune o presiune suplimentară pe cel din faţa. Acesta va înţelege că salariul oferit nu te mulţumeşte, chiar dacă nu i-ai transmis asta. Nu multă lume suportă pauzele din conversaţie, aşa că există şansa să îţi propună rapid o sumă mai mare", crede Hopkinson.

Alte tactici FBI care sunt eficiente în negocierea HR sunt strângerea de informaţii, păstrarea calmului în orice situaţie, atragerea încrederii celuilalt.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite