Expoziţie cu figuri de ceară la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizitatorii îşi vor putea  face fotografii alături  de personaje  îndrăgite din filme
Vizitatorii îşi vor putea face fotografii alături de personaje îndrăgite din filme

De astăzi până pe 8 aprilie, Muzeul de Istorie din capitala judeţului Dâmboviţa va fi gazda a 40 de exponate din ceară înfăţişând actori, personaje mitologice şi din filme celebre.

Amatorii de distracţii pot alege la acest sfârşit de săptămână, pe lângă distracţiile din cluburi dedicate zilei de 8 Martie, şi o serie de expoziţii şi spectacole de teatru care pot face, de asemenea, deliciul doamnelor şi domnişoarelor. 

Târgovişte Capitala judeţului Dâmboviţa găzduieşte în perioada 9 martie-8 aprilie, la Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Naţional Muzeal "Curtea Domnească", expoziţia itinerantă „Mit, Ficţiune şi Realitate". În cadrul acesteia, vor fi prezentate aproximativ 40 de figuri de ceară în mărime naturală. Vernisajul va avea loc, vineri, 9 martie 2012, la ora 14.00. Acestea provin de la Muzeul Figurinelor de Ceară din Sankt Petersburg.

Pe lângă exponatele clasice (legate de mitologie şi poveştile copilăriei), printre figurinele care vor fi expuse se vor număra actori, artişti, personaje mitologice şi persoane cu diverse diformităţi.  Astfel, spre deliciul  vizitatorilor, vom regăsi personaje ca Jack Sparrow (Piraţii din Caraibe), Maestrul Yoda (Războiul Stelelor),  Putin, Danny de Vito, Mihelangelo, Shakespeare, Leonardo da Vinci, Gioconda, Shrek, Harry Potter, Afrodita, Geryon, Omul lup, Minotaurul, Zeus şi cel mai gras om din lume. Expoziţia va fi deschisă între orele 9.00 şi 17.00. Preţul unui bilet de intrare va fi de 7 lei pentru adulţi şi de 5 lei pentru copii. Pentru copiii care vor veni în grupuri organizate, preţul unui bilet va fi de 4 lei.

Timişoara Adi Bărar, liderul trupei Cargo, va sărbători prin „muncă" împlinirea vârstei de 52 de ani. Evenimentul „Jurnal de bord" va avea loc vineri, de la ora 20.00, la clubul Setup din Timişoara. Chiar dacă anul acesta concertul aniversar are loc mai târziu, Adi Bărar fiind născut pe 15 ianuarie, liderul trupei Cargo a dorit să continue tradiţia concertului „Jurnal de bord", care a ajuns la ediţia a IX-a. Un alt eveniment muzical de marcă al zilei de vineri este concertul Horia Brenciu & HB Orchestra, programat pentru ora 23.30, în clubul Fratelli.

Amatorii de teatru sau operă au de asemenea de unde să aleagă în acest sfârşit de săptămână. Opera Naţională Română din Timişoara prezintă vineri, de la ora 18.00, musicalul „My fair lady" şi tot la Operă, duminică, de la ora 19.00, este programată opereta „Văduva veselă".Trupa de teatru „Auăleu" va susţine două reprezentaţii cu piesa „Ferma Animalelor", sâmbătă şi duminică, de la ora 19.30, la „sediul" de pe strada Arh. Laszlo Szekely.

Constanţa Cluburile din Constanţa au pregătit un weekend special dedicat femeii. După ce s-au distrat de 8 Martie cu trupe de striptease masculin, vine rândul romantismului. Vineri, Nicu Alifantis va susţine un concert, începând cu ora 21.00, la Doors. Preţul unui bilet este de 50 de lei cu loc sau 25 de lei fără loc. Tot vineri, în clubul Phoenix va concerta trupa Proconsul, iar biletul costă 45 de lei. Sâmbătă, în Tribute Summer Residence din Mamaia va cânta Holograf. La intrare trebuie să achitaţi 30 de lei.

Bucureşti Mâine, 10 martie, la ora 20.00, la Teatrul Naţional, Sala Mare, va avea loc spectacolul "Sânziana şi Pepelea", în regia lui Dan Tudor, după piesa lui Vasile Alecsandri. Spectacolul durează o oră şi jumătate, iar preţul unui bilet variază între 6 şi 30 de lei. Tot astăzi, la Sala Amfiteatru, la ora 19.00, e programată piesa "Cinci femei de tranziţie", în regia Rodicăi Popescu-Bitănescu. Preţul unui bilet este între 15 şi 30 de lei. 

Duminică, 11 martie, la aceeaşi oră, e programat spectacolul regizat de Horaţiu Mălăele, "S-a sfârşit cum a-nceput" de Sean O Casey. La Teatrul Odeon, vineri, 9 martie, ora 19.00 are loc spectacolul „Pyramus & Thisbe 4 You", după William Shakespeare, în regia lui Alexandru Dabija. Sâmbătă, 10 martie,  e programat spectacolul  „Când Isadora dansa" de Martin Sherman, în regia Răzvan Mazilu.

Iaşi Ieşenii pot vizita standurile artizanilor din centrul oraşului până pe 10 martie. Mărţişoare, cercei, broşe sau obiecte realizate după tehnica origami pot fi cumpărate din parcarea din faţa Mănăstirii Golia. Târgul de obiecte hand-made „Primăvara la Golia" poate fi vizitat zilnic, între orele 12.00 şi 18.00. Acesta este organizat de Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică" Iaşi.

Sâmbătă se vor ţine cursuri gratuite de încondeiat ouă. Acestea au loc la Parohia „Toma Cozma", de la ora 13.00, şi sunt susţinute de meşteri populari autentici. Mai mult, în fiecare duminică, de la ora 14.00, la acelaşi lăcaş de cult au loc cursuri de învăţare a Colindelor de Florii, sărbătoare de la începutul lunii aprilie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite