Expediţia „Adevărul“ a ajuns la Nairobi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 15 câştigători ai concursului „Rahan te trimite în safari“ au parcurs 8.300 de kilometri până în Kenya. Puţin somnoroşi, dar nerăbdători, cei care au pornit ieri- dimineaţă spre Africa aşteaptă să trăiască aventura vieţii lor.

Citiţi şi: Pe urmele lui Rahan, în Kenya

„Eu vreau să văd mai ales o girafă, tu ce vrei să vezi mai întâi?", "Eu? Un leu!", "Eu am văzut un leu la Grădina Zoologică din Piatra Neamţ şi unul la Târgu-Mureş, dar erau slabi şi nu arătau prea bine. Acum vreau să mă uit la unul adevărat", "Eu, sincer, vreau să le văd pe toate!", discutau ieri-dimineaţă, la ora 6.00, Andrei şi Leonard, doi dintre cei mai tineri câştigători ai concursului organizat de "Adevărul", în timp ce aşteptau îmbarcarea pentru cursa aeriană spre Amsterdam. Oraşul olandez a fost doar o escală în drumul lung spre Nairobi, capitala Kenyei.

Zbor de peste 10 ore

Întrebările nu s-au oprit aici. "Când decolăm?", "Cât vom sta la Amsterdam?", "Eu nu am fost niciodată la Amsterdam, oare cum este?", "Peste ce munţi zburăm acum?" - aşa sunau curiozităţile celor mici. Decolarea s-a făcut cu câteva minute de întârziere faţă de ora stabilită, din cauza gheţii care s-a format peste noapte. La Bucureşti erau ieri-dimineaţă minus 13 grade Celsius.

Până la Amsterdam sunt aproximativ 1.700 de kilometri, parcurşi în două ore şi jumătate. Greul călătoriei a început însă din capitala Olandei, pentru că până la Nairobi, destinaţia finală a grupului de câştigători, sunt peste 6.600 de kilometri şi aproximativ 10 ore de zbor. "Abia aştept să ajung! Nu contează cât de lung e drumul", a spus Ema (15 ani), din Giurgiu, care călătoreşte alături de părinţi.

Prânz la „Carnivore"

Grupul câştigătorilor a ajuns în ţara africană la ora 20.30 (19.30 la Bucureşti). Astăzi urmează o vizită în centrul oraşului Nairobi, care include şi turul Parlamentului, după care urmează prânzul. Acesta va fi luat la faimosul restaurant "Carnivore", cunoscut în toată lumea pentru felurile tradiţionale de mâncare preparate aici de maeştri bucătari. Pentru cei cărora meniul bazat pe proteine nu le face cu ochiul, există şi numeroase feluri de mâncare vegetariană.

Membrii expediţiei

Familia Vornicu din Piatra Neamţ: Tudor (9 ani), Rodica (40 de ani) şi Cristian (40 de ani).

Familia Belu din Giurgiu: Ema (15 ani), Lenuţa (39 de ani) şi Tudorel (39 de ani)

Familia Şuică din Constanţa: Leonard (9 ani), Alina (37 de ani) şi Augustin (50 de ani)

Familia Preda din Bucureşti: Răzvan (9 ani), Ana-Maria (36 de ani) şi Stelian (37 de ani)

Sebastian Grecu (34 de ani), Alexandru Drăguşin (35 de ani) şi Ştefan Toma (34 de ani), toţi trei din Bucureşti

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite