Examene fără plicuri cu subiecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

examenului, din cele 100 de variante de subiecte, se vor alege 3. Se va renunţa în totalitate la plicuri sau saci cu plicuri. La proba unde avem 116 discipline va trebui să facem o selecţie. Vrem

examenului, din cele 100 de variante de subiecte, se vor alege 3. Se va renunţa în totalitate la plicuri sau saci cu plicuri. La proba unde avem 116 discipline va trebui să facem o selecţie. Vrem să le reducem la jumătate. Sunt discipline care nu îşi găsesc rostul. Nu este normal să faci o oră pe săptămână sau două ore într-un an şi să dai examen de bacalaureat din acea disciplină". Ministerul Educaţiei lucrează şi la modificarea Legii învăţământului, astfel încât peste doi ani "bacalaureatul să aibă doar 4 probe: limba română, limba străină, o probă în profil şi una la alegere, iar examenul să nu mai ţină 3 săptămâni, ci să se desfăşoare pe o perioadă mai scurtă de timp". Reprezentanţii Ministerului Educaţiei se gândesc şi la eliminarea testelor naţionale. "În momentul în care vom relua discuţia modificării legii, testele naţionale vor dispărea, spune Matei. Din toamnă, ne gândim şi la o reaşezare a Serviciului Naţional de Evaluare şi Examinare (SNEE). Structura SNEE se va modifica". Vor exista sancţiuni mai clare pentru cei care corectează greşit lucrările. "Dacă abaterea este deosebit de gravă, şi sancţiunea trebuie să fie pe măsură, chiar excludere din învăţământ pentru cei care greşesc repetat sau au săvârşit o abatere gravă. Cei care corectează greşit pot deveni profesori suplinitori şi pot să dea încă o dată concurs de titularizare", spune secretarul de stat.

Suplinitorii nu vor mai da concurs naţional
Reprezentanţii MEdC vor modifica în totalitate şi metodologia concursului de titularizare. "Acest concurs nu se va mai desfăşura vara, ci în luna mai. Pentru suplinire în învăţământ nu se va mai da un concurs naţional, pentru că nu-şi are rostul. Suplinirea în învăţământ trebuie să fie o problemă rezolvată la nivel de judeţ. Va fi o testare pe la sfârşitul lui august, pentru ca la 1 septembrie profesorii să fie la catedre", precizează Dumitru Matei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite