„Non-turiştii” invadează Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Non-turiştii” invadează Europa
„Non-turiştii” invadează Europa

„ExperienceLess” este o iniţiativă pentru “non-turiştii” care vor să cunoască lumea „în mod direct”. Ei refuză să se cazeze la hoteluri luxoase sau să viziteze obectivele turistice kitsch.

Membrii grupului, originari din San Sebastian, au muncit aproape doi ani la proiectul „Trourist”. Ei au creat ExperienceLess, pentru a face cunoscute călătoriile lor. Intenţia lor este dublă: de a se bucura de această experienţă între prieteni, dar şi de a cunoaşte oraşele lumii.

Practic, scopul “non-turiştilor” este acela de a vizita oraşe ale lumii, fără a fi trataţi ca nişte turişti obişnuiţi, pe care întreprinzătorii locali urmăresc să îi “jupoaie” de bani.

Tinerii cer ajutorul localnicilor pentru a se orienta şi trăiesc ca nişte cerşetori, însă ajung să „absoarbă” caracteristicile multor destinaţii interesante. Impresiile lor vor fi împărtăşite apoi pe Internet, într-o încercare de a crea un nou fenomen turistic.

Creatorii proiectului susţin că „un trurist nu călătoreşte pentru a pierde legătura cu lumea, ci pentru a se conecta la ea”. Limba unică utilizată în călătorii este engleza.

Timp de 33 de zile, tinerii au cutreierat şapte oraşe europene, printre care Amsterdam, Berlin, Budapesta, Istanbul sau Paris, poposind în parcuri sau pe străzi. Ei aveau pancarte, ca şi cerşetorii, pe care scria: „Ajută-mă! Sunt un ExperienceLess. Nu vreau să vizitez oraşul tău; vreau să-l simt. Mulţumesc!”

Află cum au fost primiţi “non-turiştii” de către locuitorii oraşelor pe care le-au vizitat

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite